Bo Englund

Med verk från 80-talet fram till idag presenterar utställningen en variationsrik och generös tillbakablick på ett spännande och fortsatt verksamt konstnärskap.

27 november –16 januari

Bo Englund är bosatt och verksam skulptör i Strängnäs. Han är född i Munkfors, Värmland år 1929 och har en bakgrund både som journalist och keramiker.

I sin konst arbetar han i brons, lera, trä, järn, stål och sten med verk som i sina, inte sällan, organiska former inbjuder till beröring. Med en visuellt avskalad enkelhet återkommer teman som Yin-Yang, Genesis, Ikaros, Tvåhet och Venus. Samtliga med rötter till tusenårig kultur som utgår från livets födelse, ägget, grodden och fröet. Teman för frigörelse, närhet, fruktbarhet bland många andra uttryck i försök att gestalta livet.

Englund har deltagit i ett flertal separat- och samlingsutställningar i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Tyskland, Italien. Han finns bland annat representerad i Eskilstuna kommun där hans skulpturgrupp "Morforgenes" finns att se i Holmbergsparken i Torshälla och skulpturgruppen "Vingspel II" i Stadsparken i Eskilstuna.