STIGA Sports Arena byter namn till Volvo CE Arena

Eskilstunas största arena, STIGA Sports Arena, byter namn till Volvo CE Arena under 2024. Namnet är resultatet av en samverkansöverenskommelse mellan kommunen och Volvo Construction Equipment (Volvo CE).

Volvo CE satsar på Eskilstuna

Volvo CE tillkännagav i juni 2023 att man flyttar tillbaka sitt huvudkontor till Eskilstuna. Nu tas nästa steg i Volvo CE:s satsning i Eskilstuna genom att STIGA Sports Arena byter namn till Volvo CE Arena.

– Volvo CE är ett starkt globalt varumärke och dessutom Eskilstunas mest betydelsefulla företag, både historiskt och idag. Genom arenanamnet befäster vi Volvo CE som en del av Eskilstuna och arenanamnet bidrar till att ömsesidigt stärka Eskilstunas och Volvo CE attraktionskraft, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Volvo CE betalar 750 000 kr per år till en kommunal evenemangsfond - i gengäld får Volvo CE namnge arenan och namnet blir Volvo CE Arena

Samverkansöverenskommelsen gäller i fem år med möjlighet till förlängning och innebär att Volvo CE årligen avsätter 750 000 kronor till en evenemangsfond i kommunens regi. Det innebär ett bidrag motsvarande 3,75 miljoner kronor för hela avtalsperioden. I gengäld får Volvo CE namnsätta arenan och namnet blir Volvo CE Arena Eskilstuna.

– Vi är mycket stolta över att namnge en av Eskilstunas mest tongivande arenor i hjärtat av Munktellstaden, där Volvo CE har sitt historiska ursprung, säger Melker Jernberg, vd för Volvo CE. Det är viktigt för oss att bidra till ett fortsatt aktivt kultur-och idrottsliv för alla som bor i, arbetar i och besöker staden. Samtidigt så stimulerar det samarbetet med Eskilstuna kommun och där vi genom Volvo CE Arena som landmärke även ökar vår synlighet och närvaro av Volvo CE i Eskilstuna med omnejd.

Den befintliga överrenskommelsen med STIGA Sports avslutas

Arenan har haft namnet STIGA Sports Arena sedan den invigdes år 2017, men senaste året har kommunen och Stiga Sports AB fört dialog om att avsluta överenskommelsen.

– Vi vill tacka STIGA Sports för gott samarbete och är glada över att vi tillsammans med Volvo CE får goda möjligheter att vidareutveckla vår fina arena och Eskilstuna som evenemangsstad. Det bidrar i sin tur till att utveckla besöksnäringen och därmed även stärka Eskilstunas attraktivitet, säger Marie Svensson (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Genomförande av namnbytet från STIGA Sports till Volvo CE Arena sker under första kvartalet

Den 16 januari fattas beslut om namnbytet i Kommunstyrelsen. Till dess att de nya skyltarna kommer på plats, under vecka sju kommer både det nya och det gamla namnet att användas. Det första evenemanget som arrangeras i arenan efter det officiella namnbytet blir Melodifestivalen.