Rundtur med möjliga inflyttare

Tisdagen den 21 februari 2023 fick Eskilstuna besök av ett drygt 10-tal anställda från företaget HSNG i Trollhättan.

HSNG planerar en flytt till Eskilstuna Logistikpark under 2023

HSNG, som är en förkortning av Health and Sports Nutrition Group AB, kommer att flytta sitt lager till Eskilstuna Logistikpark under 2023. HSNG:s anställda som följde med på besöket, fick möjlighet att lära känna Eskilstuna lite bättre inför en potentiell flytt hit.

Eskilstunainspiration i ymnigt snöfall

För att ge de anställda på HSNG en känsla för staden, dess historia och olika besöksmål, anordnades en bussrundtur som tog dem runt i staden. Trots ett riktigt busväder, i form av ymnigt snöfall, gavs de möjliga inflyttarna möjlighet att ta del av staden och att ställa frågor längs vägen.

Under rundturen fick besökarna se flera olika bostadsområden, sevärdheter och andra platser som är viktiga att känna till när man flyttar till en ny stad. Bussen stannade även till vid Sundbyholms gästhamn där besökarna fick smaka på en klassisk semla.

Rundturen avslutades hos Best Bemanning & Rekrytering

Rundturen avslutades i Best Bemannings lokaler, i det gamla tingshuset, som ett tag huserades av den kommunala musikskolan, där besökarna åt en gemensam lunch och fick ytterligare information och inspiration.

Peter Nilsson från Destination Eskilstuna håller en presentation för HSNG som planerar en flytt till Eskilstuna

Peter Nilsson, Destination Eskilstuna

Känslan framåt är god - välkomna till Eskilstuna HSNG med personal

Trots det dåliga vädret kändes det faktiskt som att Eskilstuna, och alla som var inblandade i rundturen, lyckades ta hand om våra besökare på bästa sätt och visa dem allt det positiva med Eskilstuna.

Vi hoppas att besöket gav en positiv upplevelse av staden och att flertalet av besökarna väljer att flytta hit och bli en del av Eskilstunas utveckling framåt.

Medverkande från Eskilstuna

Rundturen leddes av Sofie Andersson (Best Bemanning & Rekrytering). Medverkade på rundturen gjorde även Valentina Andic (näringslivsavdelningen på Eskilstuna kommun) och Peter Nilsson (Destination Eskilstuna).