Påskkärringar i Eskilstunas

Påsklov i Eskilstuna 2024

Upplev påsklovet i Eskilstuna. Det finns ett stort utbud av aktiviteter och evenemang för påsklovslediga barn och ungdomar, både inomhus och ute i naturen.

Att göra i Eskilstuna under påsklovet

I Eskilstuna har vi laddat med påsklovsaktiviteter för dig och din familj. Naturen inbjuder till både lek och avkoppling. Cykla och vandra, häng i lekparker och fika i en mysig trädgård. Besök Eskilstunas museer, ta ett dopp på Munktellbadet och spana in påsklovsevenemangen längst ner på den här sidan.

Aktiva utomhusupplevelser under påsklovet

Vandra längs Eskilstunas fina leder eller strosa i ett naturreservat. När magen börjar kurra grillar ni korv och marshmallows vid en rastplats, kanske i Vilsta friluftsområde eller i Sundbyholm. Tänk på att ta med egen ved.

Damma av cykeln, testa utbudet av digitala kartor och upptäck nya sträckor för vårens cykelturer.

Känner du dig modig? Ta ett uppiggande och välgörande kallbad. I Skjulsta finns den mest välbesökta badplatsen för ett dopp på vårvintern.

Mysiga fikautflykter

I Eskilstuna finns både stadsnära caféer och mer lantliga fikaalternativ utanför stadskärnan. Både Solby gård och Bistro Wäsby erbjuder hembakt fika i gårdsmiljö. I Sundbyholms gästhamn får ni förutom riktigt gott fika, den finaste Mälarutsikten.

Fler smarriga fikatips får du här.

Tänk på att påsken innehåller många röda dagar, så glöm inte att kontrollera öppettiderna inför ert besök.

Lekfulla påsklovsaktiviteter

Eskilstunas temalekparker inbjuder till utomhuslek och i den populära OCR-banan i Krusgårdsparken i Torshälla kan hela familjen roa sig med lekfull träning. Tornlekplatsen i Stadsparken i centrala Eskilstuna lockar till lek med sina färgglada hus.

På Eskilstuna stadsmuseum kan både barn och vuxna upptäcka Eskilstunas historia. På Munktellmuseet får ni provsitta traktorer och testa att köra minigrävare med VR-glasögon. Den som söker en upplevelse i konstens tecken beger sig till Eskilstuna konstmuseum och Ebelingmuseet i Torshälla.

För ett dopp i det blå finns Munktellbadets familjebad centralt beläget med utsikt över Eskilstunaån. Här finns en grund lekvänlig pool för de riktigt små barnen, medan de lite större kan roa sig med hinderbana, rutschkana och se film i biopoolen.

Alla studs- och klättersugna barn får sitt lystmäte på både Hop n Pop trampolinpark och Leos Lekland. Den som lockas mer av fartfylld skating kan ta en tur till skatehallen Zero One Six.

Unna dig en avkopplande hotellövernattning i påsk

För ett påsklov med lite extra avkoppling som ingrediens - boka en övernattning på något av Eskilstunas hotell. Förslag på erbjudanden för påsklovslediga familjer hittar du här.