En solig vinterdag vid en skidbacke med människor som åker skidor och pulka.

Sportlov i Eskilstuna 2024

Sportlovet 2024 är på intåg. För dig som spenderar lovet i Eskilstuna finns gott om upplevelser. Här får du tips på både utomhus- och inomhusaktiviteter.

Utomhus- och inomhusaktiviteter i Eskilstuna under sportlovet

Roa dig utomhus i Eskilstuna under sportlovet! Det finns en hel del att välja på – skridskoåkning, skidåkning både på längden och utför, pulkaåkning och mysiga fikautflykter i naturen.

Är du hellre inomhus? Koppla av i en rymlig VIP-fåtölj framför en bra film på bio, besök ett museum eller upplev vattenäventyr i Munktellbadet.

Saker att göra utomhus på sportlovet i Eskilstuna

I Eskilstuna har du alltid naturen nära och det finns goda möjligheter att roa sig utomhus. Testa äventyrliga lekparker, åk skridsko på Isstadion eller en spendera heldag i Vilsta friluftsområde.

Grillplatser och utomhusfika i Eskilstuna

Packa väskan med en god matsäck och bege dig ut i naturen! Testa någon av Eskilstunas fina grillplatser. I Vilsta friluftsområde och i Sundbyholm finns flera grillplatser för den hungrige. Tänk på att ta med egen ved.

Njut av utomhusfika från café med fin Mälarutsikt hittar det i Sundbyholms gästhamn.

Korvgrillning i snön.

Korvgrillning i snön.

Saker att göra inomhus på sportlovet i Eskilstuna

Kombinera lek och historia. På Eskilstuna stadsmuseum med utställningen Lilla stadsmuseet, kan barnen leka i historiska Eskilstunamiljöer.

Munktellbadet bjuder på vattenäventyr för stora och små.

Upplev något annorlunda och spännande! Även om Parken Zoo inte har öppnat för säsongen än, kan du boka unika upplevelser. Prova på att vara djurvårdare för en dag, eller delta i specialvisningar som erbjuder nära-djur-upplevelser.

Pojke som åker i en gul vattenrutschkana

Munktellbadet. Foto: Jonas Ljungdahl

Hotellfrukost på Eskilstunas hotell

Att få frukosten serverad är en bra start på dagen. Här får du tips på hotell i Eskilstuna där du kan mysa med en god hotellfrukost, även om du inte är boende på hotellet.

Sportlovsevenemang 2024

Kolla in utbudet av sportlovsaktiviteter i Eskilstuna. Notera att evenemangen nedan är sportlovsaktiviteter under vecka 8. För evenemang under vecka 7-9 se evenemangsguiden.