Manlig handbollsspelare mitt i ett hopp med boll i handen.

Handbollslandskamp Sverige - Ukraina

Det svenska herrlandslaget möter Ukraina i säsongens första handbollslandskamp. Mötet äger rum i Stiga Sports Arena i Eskilstuna den 2 november. Det blir en kväll i solidaritetens tecken!

En handbollslandskamp med extra mycket hjärta

Det lokala Eskilstunaprojektet Care for Ukraine som drivs av Sisters in Business och Nyföretagarcentrum har beviljats sponsring från Eskilstuna kommunföretag för att kunna utföra ett antal aktiviteter inför och under handbollslandskampen Sverige - Ukraina den 2 november.

Tack vare sponsringen har vi möjliggjort för ukrainare i Eskilstuna att gå på matchen och stötta sitt landslag. Det betyder oerhört mycket i dessa tider när läget är som det är i Ukraina. Lyckan, stoltheten och framför allt tacksamheten hos de inblandade är helt obeskrivlig, berättar Diyar Alis, projektledare för Nyföretagarcentrum.

Bland de deltagande ukrainarna finns många familjer och barn.

Vi har bland annat fått t-shirtar till deltagande barn samt möjlighet för ukrainarna att träffa sina landslagshjältar! Alla parter i Care for Ukraine är oerhört tacksamma för den här möjligheten och vi känner oss stolta över Eskilstuna, fortsätter Diyar.

Landskampen arrangeras av Svenska Handbollslandslaget AB i samarbete med Eskilstuna GUIF och med stöd av Destination Eskilstuna.

Vi har längtat efter att få erbjuda handbollsälskarna i Eskilstuna och närområdet möjligheten att få se de regerande Europamästarna i Stiga Sports Arena, och det känns extra fint att vi har fått till det här samarbetet med Care for Ukraine, säger Micke Lönngren, evenemangschef på Destination Eskilstuna.

Bra att veta inför matchen

Datum: Torsdagen den 2 november

Klockan: 18.30

Biljetter: Bokas via denna länk.

Omslagsbild

Fotograf: Christoffer Borg Mattisson