Kvinnor i gulblåa t-shirts i en gruppkram

Fotbollslandskamper U23 på Tunavallen

Sveriges U23-landslag kommer till Eskilstuna och Tunavallen för att möta Frankrike i en landskamp den 30 oktober. Dagen efter spelas även en EM-kvalmatch för F17 mellan Spanien och Portugal på Tunavallen.

Svenska fotbollsförbundet förlägger två landskamper i Eskilstuna

- Jag hoppas att vi får välkomna flera tidigare Eskilstuna United-spelare tillbaka till Tunavallen och att vi får bjuda både dem och publiken på ett fint arrangemang, säger Anna Arnerdal, ordförande i Eskilstuna United.

Svenska Fotbollförbundet har valt att förlägga två landskamper i Eskilstuna under hösten. Den 30 oktober spelas U23-landskampen mellan Sverige-Frankrike klockan 18.00 och den 31 oktober samma tid möts Spanien och Portugal i en EM-kvalmatch för F17. Eskilstuna United DFF har alltså tilldelats uppdraget som lokal arrangör.

- Vi ser fram emot att få bjuda Eskilstunaborna på två landskamper med europeiska topplandslag. De här spelarna är viktiga förebilder för våra unga fotbollsspelare i regionen och några de kan identifiera sig med och inspireras av. Det är framtidens fotbollsstjärnor som kommer hit, säger Anna Arnerdal.

- Det är några år sedan vi gjorde en damlandskamp i Eskilstuna och den här typen av evenemang är viktiga för att realisera Eskilstunas evenemangstrategi och bidrar till en stärkt evenemangsportfölj. Vi har ett gott samarbete med Eskilstuna United och Svenska Fotbollförbundet och jag ser fram emot en riktig publikfest på Tunavallen, hälsar Micke Lönngren, evenemangschef Destination Eskilstuna.

Matchinformation

Sverige-Frankrike U23
30 oktober 18:00
Tunavallen

Spanien - Portugal F17
31 oktober 18:00
Tunavallen

Biljettinformation

Båda landskamperna är inkluderade i biljettpriset. Biljetter till landskamperna kan köpas från den 15 september.

Vuxen: 120 kr
Ungdom 8-18 år samt senior: 60 kr
Barn 0-7 år: Gratis
Föreningsbiljett: 500 kr (inkluderar 20 biljetter)

Arrangörer

Eskilstuna United är lokal arrangör med stöd av Destination Eskilstuna.