Manlig handbollsspelare mitt i ett hopp med boll i handen.

Handbollslandskamp Sverige - Ukraina

Det svenska herrlandslagets möter Ukraina i säsongens första handbollslandskamp. Mötet äger rum i Stiga Sports Arena i Eskilstuna den 2 november.

Sverige möter Ukraina i säsongens första landskamp

– Förra gången vi var i Eskilstuna satte pandemin stopp för landskampen vi skulle spela, så jag ser extra mycket fram emot den här matchen, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Matchen borta mot världsmästaren Danmark den 29 april var inte bara den avslutande matchen i EHF Euro Cup utan också säsongens sista landskamp för herrlandslaget. 
 
Nästa säsong väntar EM i Tyskland dit Sverige åker för att både försvara guldet och jaga en biljett till OS i Frankrike och första landslagssamlingen sker i Eskilstuna med start den 30 oktober. Under veckan kommer en landskamp att spelas i Stiga Sports Arena Eskilstuna. 

Eskilstuna välkomnar herrlandslaget tillbaka till Eskilstuna och Stiga Sports Arena

I Eskilstuna välkomnar man herrlandslaget med öppna armar.

– Det är alltid härligt att få se våra landslag i Eskilstuna och vi har fina minnen från såväl herr- som damlandskamper här. Senast herrarna var i Eskilstuna sköts matchen upp på grund av pandemin, så vi längtar efter att få erbjuda handbollsälskarna i Eskilstuna och närområdet möjligheten att få se de regerande europamästarna i Stiga Sports Arena, säger Micke Lönngren, evenemangschef på Destination Eskilstuna.

Sverige och Ukraina har mötts sex gånger tidigare på herrsidan och samtliga gånger har det blivit svensk seger. Senaste mötet var i EM-kvalet i Kiev sommaren 2013 då Sverige vann med 34–21.

Bra att veta inför matchen

Datum: Torsdagen den 2 november

Klockan: 18.30

Biljetter: Släpps via denna länk 25 maj.

Omslagsbild

Fotograf: Christoffer Borg Mattisson