Påskkärringar i Eskilstunas

Påsklov i Eskilstuna 2023

Upplev påsklovet i Eskilstuna. Det finns ett stort utbud av aktiviteter för påsklovslediga barn och ungdomar, både inomhus och ute i naturen.

Att göra i Eskilstuna under påsklovet

I Eskilstuna har vi laddat med påsklovsaktiviteter för dig och din familj. Naturen inbjuder till både lek och avkoppling. Cykla och vandra, häng i lekparker och fika i en mysig trädgård. Besök Eskilstunas museer, ta ett dopp på Munktellbadet och spana in påsklovsevenemangen längst ner på den här sidan.

Aktiva utomhusupplevelser under påsklovet

Vandra längs Eskilstunas fina leder eller strosa i ett naturreservat. När magen börjar kurra grillar ni korv och marshmallows vid en rastplats, kanske i Vilsta friluftsområde eller i Sundbyholm. Tänk på att ta med egen ved.

Damma av cykeln, testa utbudet av digitala kartor och upptäck nya sträckor för vårens cykelturer.

Känner du dig modig? Ta ett uppiggande och välgörande kallbad. I Skjulsta finns den mest välbesökta badplatsen för ett dopp på vårvintern.

Mysiga fikautflykter för påsklovslediga

Ta en tur till Solby gård eller Sundbyholms gästhamn för fika i natursköna miljöer. Vill du fika i småstadsmiljö? Testa Café Gröna villan eller Bistro Wäsby i Torshälla för riktigt mysigt fikahäng. Från påsk har Café Gröna villan sin glassbod öppen på helgerna. Här finns gott om plats för barn med mycket spring i benen!

Fler smarriga fikatips får du här.

Lekfulla påsklovsaktiviteter

Eskilstunas temalekparker inbjuder till utomhuslek och i populära OCR-banan i Krusgårdsparken i Torshälla roar ni er med lekfull träning. Tornlekplatsen i Stadsparken i centrala Eskilstuna lockar till lek med sina färgglada hus och historiska Eskilstunamiljöer.

På Eskilstuna stadsmuseum kan både barn och vuxna upptäcka Eskilstunas historia. På Munktellmuseet får ni provsitta traktorer och testa att köra minigrävare med VR-glasögon.

För en upplevelse i konstens tecken – bege er till Eskilstuna konstmuseum och Ebelingmuseet i Torshälla.

Badsugen? Ta ett dopp i Munktellbadets familjebad med utsikt över Eskilstunaån.

Alla studs- och klättersugna barn får sitt lystmäte på både Hop n Pop trampolinpark och Leos Lekland. Den som lockas mer av fartfylld skating kan bege sig till skatehallen Zero One Six.

Unna dig en avkopplande hotellövernattning i påsk

För ett påsklov med lite extra avkoppling som ingrediens - boka en övernattning på något av Eskilstunas hotell. Förslag på erbjudanden för påsklovslediga familjer hittar du här.