Kossor på grönbete

Kosläpp i Eskilstuna och Sörmland 2023

Ett riktigt glatt vårtecken är de årliga kosläppen. I år kan du uppleva kornas glada utspring på plats, på gårdar runt om i Eskilstuna och Sörmland.

Kosläpp - ett spralligt vårtecken

Upplev riktigt äkta glädje när korna släpps ut på grönbete för sommaren. Bönder runt om i Eskilstuna och Sörmland bjuder in besökare under april-maj. En rolig publikfest med många glada skutt utlovas!

Arlas kosläpp 2023

Flera gårdar i Sörmland välkomnar publik under kosläppen. Det är en mysig utflykt för hela familjen att se när korna lyckligt får ge sig ut på grönbete igen. Glöm inte att anmäla dig för att se kosläppen. 

Kovandring på Magdakullan

På gården hålls kovandringar på lördagar i mån av tid. Sommartid går man till en beteshage där djuren är och vintertid hälsar man på rödkullorna och deras kalvar i ladugården. Vandringen tar cirka trettio minuter och är kostnadsfri.

Rödkullor på gården Magdakullan.