Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Logotype med orange färger för Kulturkonventet Folk och Kultur 2023

Folk och Kultur 2023

Den 8-11 februari genomförs det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur. Efter två år med digitalt konvent hälsas nu både Folk och Kultur och deltagare välkomna tillbaka till Munktellstaden i Eskilstuna.

Konventet Folk och Kultur

Folk och Kultur har arrangerats årligen i Eskilstuna sedan 2018. År 2021 och 2022 genomfördes konventet digitalt med anledning av coronapandemin. År 2023 välkomnas deltagare till ett Folk och Kultur som arrangeras på plats i Stiga Sports Arena i Eskilstuna den 8–11 februari.

Folk och Kultur är en plattform för inspiration, upplevelser och lärande. Här skapas innehållet i samverkan med flera hundra externa arrangörer, utställare och representanter från kulturlivet, politiken, myndigheter, organisationer, ideella sektorn och landets 21 regioner.

Ta del av hela programmet med deltagarpass

Varmt välkommen att ta del av ett interaktivt och deltagarstyrt kulturpolitiskt event. Du köper ditt deltagarpass som ger tillgång till hela programmet via Folk och Kulturs webbsida.

Fram till den 1 december kan du köpa ditt deltagarpass till "Early Bird-pris". Därefter upphör Early Bird-erbjudandet och deltagarpassen säljs till ordinarie pris.

Program på utsällartorget i Stiga Sports Arena

Folk och Kultur 2023 bjuder på fri entré till A-hallen i Stiga Sports Arena onsdag-fredag. Där kan besökare ta del av utställartorget som är konventets hjärta och en mötesplats där besökarna kan skapa nya kontakter, få inspiration och ny kunskap. Här finns stora scenen för publikdragande seminarier och scenkonst, café och restaurang, prova på-aktiviteter, laddstation för mobilen och ”bara vara”-sittplatser.

Programmet avslutas på lördagen

Folk och Kultur 2023 avslutas på lördagen i Stiga Sports Arena med fri entré. Dagen bjuder på kulturarrangemang, interaktiva utställningsmontrar och intressanta samtal.

Detaljerat program kommer.

 

Folk och Kulturs initiativtagare är Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd. Kulturkonventet har utvecklats i nära samarbete med Eskilstuna kommun, Region Sörmland och externa arrangörer och utställare.