Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Eskilstuna fristadstorget julpyntat

Julklappstips

Vi har alla en viktig roll när det kommer till att skapa en levande stad med fler arbetstillfällen och ett större utbud. Genom att julhandla lokalt gör du en god handling för Eskilstuna. Här får du lokala julklappstips som hjälper dig att hitta unika Eskilstunaklappar!

Julklappar, julkänsla och goda gärningar

Vi har samlat tips på lokala julklappar av alla slag. Kanske vill du ge bort en upplevelse eller något gott från en av Eskilstunas gårdsbutiker? Vi tipsar även om hållbara julklappar eller presentkort till den som redan har allt den behöver.

Lokala klappar och hantverk

I Eskilstuna och Torshälla finns många hantverkare och konstnärer vars alster är uppskattade och personliga julklappar. Här finns allt från Rolf Bergs tomtar till handgjorda smidesprodukter från Smedja Sothöna, keramik från Keramik by Anna i butikerna på Wäsby och konst från Galleri Konst-igt i Rademachersmedjorna.

Godsaker från gårdsbutiker och andra lokala butiker

Julklappar som går att använda brukar vara uppskattade av den som anser sig ha allt den behöver. Runt om i Eskilstunatrakten och i Sörmland finns flera gårdsbutiker med smakfulla och lokalproducerade produkter. Det finns även en webbutik för den som gärna beställer hemifrån.

Julklappar för den aktive

Bjud en vän på startavgiften till kvartsmaran Å-varvet eller ett fartfyllt OCR-lopp. För den som gillar att upptäcka omvärlden på cykel kan ett cykelpaket från Sweden by bike inspirera till glädje och rörelse.

Ge bort en upplevelse i jul

Att ge bort en upplevelse till någon man tycker om är en annorlunda julklapp som ger minnen för livet. Kanske kan någon av Naturkrafts upplevelser passa både äventyraren och den som söker avkoppling. Vattenälskaren får sitt lystmäte med en dag på SUP. Värmedyrkaren kan fly undan vinterns kyla och njuta av ljus och värme i River Relax på Munktellbadet.

Evenemangsbiljetten, fortfarande en uppskattad julklapp

Även om det gått ett år sedan evenemangsbiljetten blev årets julklapp är det fortfarande en uppskattad gåva. Här får du några tips på evenemang som arrangeras i Eskilstuna 2023!

En avkopplande övernattning

Du har säkert någon i din närhet som skulle uppskatta en avkopplande natt på något av Eskilstunas hotell. För trötta småbarnsföräldrar är det den perfekta julkappen.

Ge bort en hållbar garderob

Vill du ge bort en omtänksam och lyxig gåva? Hos Stilstudion i Gamla staden kan man få hjälp att bygga upp en hållbar garderob över tid. Shoppa smartare helt enkelt. Här kan du boka både makeup- och stilrådgivning, shoppinghjälp och garderobsrensning.

Presentkort i Eskilstuna

Har du svårt med inspirationen när det gäller julklappar? Ett julklappstips som är både smidigt och gynnar handeln i Eskilstuna är att ge bort ett lokalt presentkort. Det finns presentkort både för cityhandeln och Tuna Park köpcentrum.

Hållbara julklappar

Riktiga guldkorn att ge till någon du tycker om kan du hitta på ReTuna Återbruksgalleria. Här finns hållbara julkappar som andas omtanke, med allt från up-cyclade möbler, till leksaker och second hand-kläder.

I museibutiken på Eskilstuna konstmuseum finns återbrukade julklappar från Eskilstuna folkhögskolas utbildning Recycle Design som dessutom anknyter till museets utställningar.

Händer som håller i återbrukad kruka på ReTuna Återbruksgalleria

Foto: ReTuna Återbruksgalleria