Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Spöksminkade barn med pumpa under Halloween på Parken Zoo

Höstlov i städerna runt Mälaren

I Eskilstuna och i grannstäderna Västerås, Strängnäs och Enköping finns mycket spännande, roligt, lärorikt och lite läskigt att uppleva på höstlovet.

Kultur i Munktellstaden för höstlovsfirare, Eskilstuna

Besök Munktellstaden i Eskilstuna. Här kan hela familjen utforska flera museer, spännande utställningar och kluriga utmaningar på ett lekfullt sätt i historiska miljöer. Provkör dumper med VR, provsitt traktorer, skapa konst i konstverkstan, häng med på guidningar och lär dig hur du ska bete dig om du möter ett troll. Lyxa till det med en övernattning på stadens hotell som erbjuder flera olika hotellpaket.

Mysrysligt höstlov på Parken Zoo, Eskilstuna

Under höstlovet förvandlas Parken Zoo till en mötesplats för det okända, spökliga och småkusliga. Höstkylan smyger sig på och dagarna blir lite mörkare, då passar Parken Zoo på att göra det riktigt ”mysrysligt” i parken. Upplev en mysryslig halloweenstämning med pumpor, spökstig, fågelskrämmor och höstaktiva djur. En riktigt spännande atmosfär vilar i hela Parken Zoo.

Två barn åker lysande karuseller i kvällsljus

Känn badrenalinet på Kokpunkten Actionbad, Västerås

Älskar dina barn att bada? Kom till Västerås och besök Kokpunkten actionbad. Här flödar badrenalinet från första stund. Snorkla med hajar i VR eller tävla sida vid sida i Double racer. Kokpunkten är först i norra Europa med VR-ride som kombinerar traditionella häftiga vattenrutschbanor med ny VR-teknik för att skapa en helt ny modern upplevelse. I samma byggnad hittar du även The Steam Hotel. Ett tips, bo kvar en natt i Västerås!

Människor som åker i en forsande waterslide

Höstlov uppe i trädkronorna, Västerås

Sugen på spänning och adrenalin? Aktivt Uteliv Björnögården har aktiviteten som ger pirr i magen för hela familjen. Här finns två höghöjdsbanor och en ny linbana som är en del av höghöjdsbanan. Ni får självklart hjälp av duktiga instruktörer så inga ursäkter, du vågar mer än du tror! Här finns även motionsspår, mountainbikespår samt cyklar att hyra om du önskar hålla dig på marken. Efter all aktivitet är ett tips att besöka Wåffelbaren, som erbjuder magiskt goda och instagramvänliga våfflor. Allt samlat på en och samma plats.

Klättring i höghöjdsbana mellan trädkronor.

Läslovsdagar på Gripsholms slott, Mariefred

Se den spännande Vasaborgen. Fängelsehålor, rustkammare, kanoner och ett uppstoppat lejon, hundratals porträtt som följer dig med blicken i de vindlande gångarna. På egen hand kan du gå på ”Modesafari med Lejonet Leo”. Förboka ditt besök och läs mer om läslovsdagarna på slottets hemsida.
3-6 november klockan 10.00-16.00. Slottet är även öppet lördagar och söndagar oktober-november.

Silhuett av två barn som sitter i ett mörkt slottsvalv.

Höstlov på Arsenalen, Strängnäs

I museet kan du läskiga uppdrag bland spindlar och skelett? Vågar du stanna till museet sista timme för att uppleva museet i mörkret?
Lyssna till hur Sveriges första stridsvagn smugglades till Sverige i appen Storyspot? Du kan också köpa dig en åktur i en av våra bandvagnar.
För tider, priser och biljetter se Arsenalens webbplats.

Arsenalen försvarsfordonsmuseum

Hällristningarna i Boglösa – i ficklampans sken, Enköping

Ladda batterierna till ficklampan, klä dig varmt och ge dig sedan ut på en resa 3000 år tillbaka i tiden, till hällristningarnas tid. Strax utanför Enköping ligger Boglösa. Här finns ett av Upplands rikaste områden på hällristningar. Inknackade figurer i berget som i ficklampans sken blir extra tydliga. Människofigurer, djurfigurer, skepp och skålgropar sida vid sida. Det finns skyltar på svenska och engelska och särskilda besöksbryggor som gör att du kommer nära inpå ristningarna. Aktiviteten passar för hela familjen. Terrängen är bitvis kuperad. Läs mer om tillgängligheten och hur du kommer till Boglösa nedan.

Boglösa hällristning i ficklampssken

Pepparrotsbadet, Enköping

På Pepparrotsbadet i Enköping kan hela familjen bada i laguner, simma i forsen, ta det lugnt under palmerna eller koppla av i bubbelpoolen. Mer adrenalin finns i den blinkande rutschbanan på 116 meter. För de allra yngsta barnen finns ett vikingaland fullt med överraskningar och upplevelser. Så klart finns också motionssim och hopptorn. Mellan baden finns både mat och fika i restaurangen. Söker du avslappning? Besök relaxavdelningen, ta något gott att äta och njut av bastu, bubbelpool och ett uppiggande kallbad.

PepparrotsbadetFoto: Per Grothwww.pergroth.com

Samarbetet Fyra Mälarstäder

Den här artikeln är ett samarbete inom ramen för Fyra Mälarstäder, med kommunerna Enköping, Eskilstuna, Strängnäs och Västerås.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.