En tjej med långt hår som fiskar i Eskilstunaån i höstnatur

Höstiga upplevelser i Eskilstuna

Med hösten i antågande vill vi tipsa om höstiga saker att göra i Eskilstuna. Vandra, cykla, gå på museum, njut av höstfrisk luft och av den fina naturen.

Höstiga upplevelser i Eskilstuna

I Eskilstuna finns mycket att göra under hösten, både inomhus och aktiviteter ute i naturen. Ta med familjen ut på vandring längs Sörmlandsleden, cykla längs Eskilstunaån, besök något av stadens många museum eller se en mysig film på bio.

Upplev höstens färgskiftningar längs Eskilstunas vandringsleder

Inom nära räckhåll från stadskärnan finns flera vandringsleder genom vacker och varierande natur. Gyllenhielmska leden sträcker sig från Årbystugan i Eskilstuna via Torshälla till Sundbyholm. Förläng din vandring och fortsätt längs Pilgrimsleden mot Björsund.

Sörmlandsleden erbjuder stor variation av etapper med olika svårighetsgrad. Vill du göra en flerdagstur? Utmed leden finns skärmskydd att sova i och anlagda rastplatser för att fylla på med ny energi.

Hösten i Eskilstuna är en härlig tid för cykelutflykter

Hösten bjuder på friskare luft och ett färgsprakande skådespel i naturen, perfekt för en uppfriskande cykelutflykt. I Eskilstuna finns det cykelleder som passar alla, från den rutinerade cyklisten till vardagsmotionären.

Cykelleder som passar alla

Vill du se Eskilstuna från cykelsadeln? Det finns leder som passar alla, från den rutinerade cyklisten till vardagsmotionären. Längs Näckrosleden som ringlar genom Eskilstuna till Torshälla och Sundbyholm kan du njuta av både vackra sjöar och sevärdheter. Lejonrundan är en familjevänlig cykelled som går genom Eskilstunas stadskärna.

Cyklister i höstskog

Foto: Micke Sandström

Naturnära avkoppling i höst

Söker du en stunds avkoppling i naturen? Gör en utflykt till något av Eskilstunas naturreservat. I sjönära Skiren-Kvicken hittar du ett rikt djur- och fågelliv och i Sundbyholms naturreservat växer en av landets nordligaste bokskogar. Sundbyholm stoltserar också med den berömda Sigurdsristningen från 1000-talet.

En japansk trend som hittat till Sverige och Eskilstuna är skogsbad, ett sätt att varva ner och låta alla sinnen ta in atmosfären. Känn dofterna, andas den friska luften och träna på att vara närvarande i stunden.