Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Fötter i gröngräs med vandringskängor på

Vandra i Eskilstuna

Gillar du också att vandra? Upptäck Eskilstunas vandringsleder och friluftsområden.

Över 100 mil vandringsglädje

Upptäck naturen längs Eskilstunas vandringsleder, friluftsområden och naturreservat.

Sörmlandsleden och Gyllenhielmska leden

Längs den 100 mil långa Sörmlandsleden finns etapper av varierande karaktär och omtyckta rundslingor som passar de flesta. Längs leden hittar du rastplatser och skärmskydd för välbehövliga pauser.

Gyllenhielmska leden sträcker sig från Årbystugan till Björsund och är 3,6 mil lång. Följ ledens orange färgmarkeringar genom skog, fält och över bergsknallar.

Familj som campar i naturen

Foto: Micke Sandström

Friluftsområden och naturreservat

Du har alltid naturen inpå knuten i Eskilstuna och det är lätt att upptäcka både friluftsområden och naturreservat. I Sundbyholm finns Ridö-Sundbyholmsarkipelagen naturreservat med sina 160 öar, holmar och skär.

Mer stadsnära hittar du Kronskogen-Stenby Äng naturreservat och friluftsområde med artrika skogsmiljöer och odlingslandskap. Fler områden hittar du här!

Upptäck mer

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.