Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Grafiskt träd med runda trädkronor som innehåller fem människoansikten.

Kunskapsfesten är tillbaka!

Kunskapsfesten arrangeras för andra gången i ordningen den 29 september till 1 oktober 2022.

Det blir experimentverkstad, aktiviteter, workshops och föreläsningar med forskare och kända profiler som Stina Wollter, Bianca Kronlöf, Agnes Wold, Anders Hansen och Karin Adelsköld.

Kunskapsfesten - en återkommande mötesplats för svindlande tankegångar

Kunskapsfesten arrangeras för andra året i rad och blir en återkommande mötesplats i Eskilstuna för svindlande tankegångar, nya perspektiv och upptäckarglädje. Kunskapsfesten syftar till att sänka trösklar till högre utbildning och skapa tilltro till forskning.

Kunskapsfesten är en fest för alla och har fria entréer. En plats där tankar, idéer, workshops och föredrag samlas och där framför allt barn och unga får möta vetenskap på ett nytt och spännande sätt.

Årets tema “Livet och framtiden”

Årets tema är “Livet och framtiden” och kommer innehålla ett 50-tal programpunkter. De flesta hålls fysiskt på plats på campus, Eskilstuna teater, Munktellmuseet, Strömsholmen och Stadsmuseet men också på andra platser i närområdet. Det blir en blandning av föreläsningar, underhållning och prova-på-aktiviteter.


Bianca Kronlöf

Bianca Kronlöf

Ett axplock ur programmet

 • Experimentverkstad
  Upplev vetenskap på ett roligt sätt.
 • Föreläsningar med forskare och kända profiler
  Forskare från Mälardalens Universitet, Stina Wollter, Bianca Kronlöf, Agnes Wold, Anders Hansen och Karin Adelsköld.
 • Forskar Grand Prix
  Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare.
 • Kunskapsbaren – underhållning och forskning
  En kombination av underhållning, stand-up och viktiga samtal om forskning.
 • Hållbarhetsholmen
  På Eskilstuna stadsmuseum och Strömsholmen blandas föreläsningar, workshops, verkstad och utställningar om hållbar inredning, mat och kläder.

Fri entré

Kunskapsfesten har fri entré men till vissa programpunkter behöver du boka biljett. Fler programpunkter tillkommer löpande och biljetter släpps efter sommaren.

Läs mer och ta del av programmet på Kunskapsfesten.se.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.