Skivomslag på äng utanför Eskilstuna

Semestra i svenska skivomslag

Visit Sweden lanserar sin nya kampanj - Cover Sweden, en Youtubeserie som lyfter platserna bakom svenska skivomslag. I Sörmland är det omslaget från bandet Strip Musics singel Sugar And Lime som lyfts fram.

Cover Sweden - en Youtubeserie med Erik Ekstrand och Ayan Jamal

Nu lanserar Visit Sweden de första avsnitten av Cover Sweden - en nyproducerad Youtubeserie där du som tittare får följa med på en skivomslagsresa genom Sverige.

Programledare för serien är Erik Ekstrand och Ayan Jamal. För den musikaliska expertisen står musikjournalisten och författaren Fredrik Strage.

En upptäcktsresa genom Sverige och svenska skivomslag

I Sveriges musikskatt finns mängder av skivomslag från platser runt om i landet. De är som musikaliska vykort från platser vi känner igen, men kanske inte riktigt tänkt på som resmål, förrän nu!

Cover Sweden tar oss med till allt från Marie Fredrikssons Tylösand och Håkan Hellström på Ramberget, till bob hund i Kiruna och Ghost vid Linköpings domkyrka.

Upptäck bandet Strip Musics Eskilstuna

I Sörmland är det omslaget från bandet Strip Musics singel Sugar And Lime, och en alldeles vanlig äng utanför Eskilstuna som lyfts fram. Under upptäcktsresan genom Sverige får Slagsta Glass, Eskilstuna konstmuseum och Rademachersmedjorna besök.

Ett tiotal personer äter glass vid Slagstaglass uteservering en sommarkväll.

Foto: Slagsta Glass