Handbollsspelare i Svenska landslaget

Sverige vs Brasilien

Lördagen den 1 oktober 2022 möter det svenska damlandslaget i handboll Brasilien i Stiga Sports Arena i Eskilstuna.

Dubbelmöte Sverige-Brasilien i Uppsala och Eskilstuna

Nu står det klart att Sverige kommer att ställas mot en stark motståndare i två matcher under höstens första landslagsvecka.

Torsdagen den 29 september möter Sverige Brasilien i IFU Arena i Uppsala och lördag den 1 oktober är det sedan dags att göra upp i STIGA Sports Arena i Eskilstuna, där Sverige i höstas inledde EM-kvalet mot Island.

Jag hoppas att folk går man ur huse i Uppsala och att vi sen får återuppleva den fantastisk stämningen som publiken i Eskilstuna bjöd på i höstas, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.

Sverige och Brasilien möttes senast i OS i Tokyo förra sommaren och då vann Sverige med 34–31 efter att Jamina Roberts och Elin Hansson gjort flest mål för Sverige, med sex mål vardera.

Jag är nöjd med att vi får möjlighet att möta Brasilien som spelar på ett annorlunda och lite okonventionellt sätt. Det är både lärorikt och utmanande för oss i våra förberedelser inför EM en dryg månad senare, fortsätter Axnér.

Lars Bergkvist, marknadsansvarig, Eskilstuna Guif:

– Handbollsintresset i Eskilstuna är mycket stort, det såg vi inte minst när EM-kvalet inleddes hösten 2021 med Sverige–Island. Då var det närmare 2 500 på läktarna som lyfte fram Sverige till en storseger med bra drag på läktarna. Att Eskilstuna Guif redan nu får möjlighet att stå som värd för ytterligare en landskamp är ett fint kvitto på att vi kunde bjuda på ett fint arrangemang och att landslaget trivdes i Eskilstuna. Vi har är glada att vi har möjlighet att genomföra landskampen tack vare ett nära samarbete med Destination Eskilstuna och med stöd ur STIGA Sports evenemangsfond.