Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Kossor på grönbete

Kosläpp i Eskilstuna och Sörmland 2022

Ett riktigt glatt vårtecken är de årliga kosläppen. I år kan du uppleva kornas glada utspring på plats, på gårdar runt om i Eskilstuna och Sörmland.

Kosläpp - ett spralligt vårtecken

Upplev riktigt äkta glädje när korna släpps ut på grönbete för sommaren. Bönder runt om i Eskilstuna och Sörmland bjuder in besökare under april-maj. En rolig publikfest med många glada skutt utlovas!

Arlas kosläpp 2022

Flera gårdar i Sörmland välkomnar publik under kosläppen. Det är en mysig utflykt för hela familjen att se när korna lyckligt får ge sig ut på grönbete igen. Glöm inte att anmäla dig för att se kosläppen. 

Kovandring på Magdakullan

På gården Magdakullan i Näshulta utanför Eskilstuna, kan du hänga med på kovandring. Nästan varje lördag året om, får du lära dig mer om gårdens fina rödkullor. Vandringen tar cirka 30 minuter och är kostnadsfri.

Rödkullor på gården Magdakullan.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.