Mälardalens universitet

Nu är Eskilstuna universitetsstad

Från och med lördagen den 1 januari är Eskilstuna här med en universitetsstad. Mälardalens högskola heter nu Mälardalens universitet, vilket gör Eskilstuna och Västerås till Sveriges nyaste universitetsstäder.

Från högskola till universitet

Den 9 december 2021 kom det officiella beskedet från regeringen och det stod klart att Mälardalens högskola är universitet från den 1 januari 2022. Ett välkommet besked för Eskilstuna som studentstad.

Ett universitet i Eskilstuna innebär bland annat mer medel till forskning och utveckling, utökade forskarutbildningar och att forskningssamarbetet med näringsliv och kommun stärks. Staden blir mer attraktiv för studenter, företag och investerare. Företag i Eskilstuna kommer också att ha lättare att rekrytera rätt kompetens.

Välkommen alla nya studenter

Vi hoppas att ni ska trivas i er nya studentstad Eskilstuna. Här finns goda möjligheter till en aktiv fritid utöver studierna. Staden erbjuder bland annat ett rikt musik- och idrottsliv, ett stort nöjesutbud och närhet till naturen.