Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Mälardalens universitet

Nu är Eskilstuna universitetsstad

Från och med lördagen den 1 januari är Eskilstuna här med en universitetsstad. Mälardalens högskola heter nu Mälardalens universitet, vilket gör Eskilstuna och Västerås till Sveriges nyaste universitetsstäder.

Från högskola till universitet

Den 9 december 2021 kom det officiella beskedet från regeringen och det stod klart att Mälardalens högskola är universitet från den 1 januari 2022. Ett välkommet besked för Eskilstuna som studentstad.

Ett universitet i Eskilstuna innebär bland annat mer medel till forskning och utveckling, utökade forskarutbildningar och att forskningssamarbetet med näringsliv och kommun stärks. Staden blir mer attraktiv för studenter, företag och investerare. Företag i Eskilstuna kommer också att ha lättare att rekrytera rätt kompetens.

Eskilstuna kläs i universitetskostym

Fristadstorget och Stiga Sports Arena ljussätts från den 1 januari och en vecka framåt med universitetets profilfärg orange. Arbetet med att synliggöra förändringen i staden fortsätter sedan successivt under våren.

Välkommen alla nya studenter

Vi hoppas att ni ska trivas i er nya studentstad Eskilstuna. Här finns goda möjligheter till en aktiv fritid utöver studierna. Staden erbjuder bland annat ett rikt musik- och idrottsliv, ett stort nöjesutbud och närhet till naturen.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.