Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Person på långfärdskidor på en sjö. Solen skiner.

Vinteraktiviteter i Eskilstuna

I Eskilstuna kan du utöva vinteraktiviteter av alla slag. Åk skidor, skidor eller ta en tur i pulkabacken. Vintervandra längs fina leder, gå en ljudguidning eller ta en utomhusfika.

Upplev Eskilstuna på vintern

Vintern i Eskilstuna bjuder på gott om utomhusaktiviteter som passar både barn och vuxna. Välkommen att uppleva Eskilstuna som vinterstad!

Skridskoåkning i Eskilstuna

För den som vill öva på sin skridskoåkning erbjuder Eskilstuna fina möjligheter. Hockey, bandy eller bara skridskolek. Med isbana mitt i centrum och Isstadion några kilometer därifrån, är det lätt att välja sin bana för en dags åkning. För en riktigt fin naturupplevelse är Eskilstunas läge nära Mälaren perfekt för en tur på långfärdsskridskor när vädret tillåter.

En dag med pulka- och skidåkning i Vilsta

En fartfylld dag i Vilstabacken erbjuder allt från avancerad tävlingsåkning till pulkaåkning. Här finns möjlighet till skidåkning både på längden och utför. I pulkabacken kan både barn och vuxna leka loss så att snön yr. Barnen får en rolig stund på längdskidor i Skidlekparken, där gupp, kullar och leksaker gör åkningen mer lekfull. När det börjar kurra i magen är det gott med lite korvgrillning nedanför backen.

Vintervandring längs fina leder

Att ge sig ut på en vandring i varierande natur är en lika fin upplevelse på vintern som på sommaren (om man klär sig ordentligt). Eskilstunas fina vandringsleder erbjuder vandring av varierande natur och svårighetsgrad. Packa matsäcken med varm choklad och något gott som ger den där extra energin du behöver för din vintervandring.

Vinterpromenader med utomhusfika

Att fika utomhus även vintertid är något alldels extra. Många kaféer erbjuder take-away-menyer som är smidiga att ta med till en trevlig plats ute i naturen. Att njuta av en varm kopp kaffe och något smarrigt till höjer livskvaliteten.

Upptäck Torshälla och Sundbyholm med ljudguidning

Vill du kombinera en mysig vinterpromenad med att lära dig mer om den medeltida småstaden Torshälla? Ladda ner appen IZI Travel och ta med din telefon på digital kulturvandring.

Under en dagsutflykt i Sundbyholm kan du upptäcka ett av Sveriges förnämsta fornminnen - Sigurdsristningen. Även här finns en spännande ljudguidning som berättar historien om den 1000-åriga runristningen. Guidningen finns både på svenska och engelska.

Flicka som äter korv och bröd i vintrig natur

Fotograf: Micke Sandström

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.