Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Julbuffé på bord dekorerat med granris

Julbord i Eskilstuna 2021

Har du längtat efter att äta ett riktigt smarrigt julbord? Eskilstunas restauranger laddar för julbord i Eskilstuna 2021 – i slottsmiljö, lantligt, historiskt, naturnära och mitt i citykärnan. Låt dig frestas!

Julbord för alla smaker i olika miljöer

Nu laddar både restauranger och sugna julbordsätare för det efterlängtade julbordet. I Eskilstuna har du stor variation i både miljö och inriktning. I ståtlig slottsmiljö, mysigt och lantligt eller mitt i city. Lugnt och gemytligt eller show, fart och fläkt.

I ståtlig slottsmiljö

På Sundbyholms slott kan du njuta av ett traditionellt hemlagat och sörmländskt julbord i lantlig slottsmiljö. Det kokas, gravas, syltas och röks i slottsköket och konditorn laddar med bakverk och desserter till gottebordet.

Lantligt och mysigt

Vill du ha lantlig myskänsla beger du dig till Magdakullan i Näshulta för att inta ett sörmländskt julbord i stallets gemytliga gårdsmiljö.

På Mary´s Café startar du med en värmande kopp glögg och njuter sedan av julbordsbuffé i växthuset. Här erbjuds även jultallrikar till lunch och julbruncher.

Magdakullan gårdsbutik och restaurang i Näshulta

Foto: Sirpa Ukura

Mitt i stan

På Elite Stadshotellet serveras ett klassiskt julbord där svenska julklassiker blandas med nya smakupplevelser, veganska läckerheter och ett dignande dessertbord vackert för både öga och mage.

På Biff Grill & Bar blir det show med julbord på helgkvällar för den som söker en smarrig julbordsbuffé, men samtidigt önskar underhållning.

Vill du kombinera julbordsätandet med en aktivitet kan du boka julbord med bowling, femkamp eller shuffleboard på Eskilstuna Bowlingcenter.

I historisk miljö

Ett traditionellt julbord i historisk Eskilstunamiljö med anor från 1864 dukas upp på Gästgifveriet i Gamla staden. Den som önskar kan även välja en julpåse med mat för avhämtning.

Flerhundraårig historia möter du på Pilkrogs värdshus vid Sörmlandsgården på Djurgården. Här erbjuds ett klassiskt julbord i två våningsplan med den rätta myskänslan.

Hos restaurang Jernberghska i Rademachermedjornas 1600-talsmiljö hittar du ett annorlunda julbord där sill, lax och skinka med tillbehör från buffén, följs av skaldjursplatå. Till bordet kommer även traditionella varmrätter som lutfisk och godsaker finns på gottebordet.

I Torshälla intill Holmberget bjuder Café Gröna Villan in till litet julbord i sitt mysiga sekelskifteshus, medan du på Saga Salongen kan boka julbord med en tvist och njuta av livemusik.

Julbord nära naturen

I Vilsta Sporthotells sporthall blir det finskt julbord med livemusik från scenen. Dans, show och svängig stämning i naturnära miljö.

På Strand Golf Resort alldeles intill Mälaren kan du avnjuta en julinspirerad femrättersmiddag eller en lunchmeny med jultema.

Julgran i mysig belysning i lantligt gammalt hus

Foto: Most Photos

Vet du fler julbord i Eskilstuna som du vill tipsa oss om? Kontakta oss gärna på info@visiteskilstuna.se.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.