Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Sverige möter Island EM-kval i Stiga Sports Arena

Svenska damlandslagets inledande match i kvalet till EM 2022 kommer att spelas i Stiga Sports Arena mot Island. Matchen äger rum 7 oktober 2021, inför publik!

Sverige i samma grupp som Serbien, Island och Turkiet

Sverige har spelat tio raka EM-slutspel, med silver 2010 och brons 2014 som de största framgångarna och har lottats i en grupp med Serbien, Island och Turkiet. Lagen möts såväl hemma som borta och de två bästa får i november 2022 spela EM i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro.

Kvalet är uppdelat i tre kvalperioder där den första är i oktober. Sverige inleder hemma mot Island, en match som spelas i Stiga Sports Arena i Eskilstuna torsdagen den 7 oktober. 9 eller 10 oktober kommer Sverige sedan att möta Turkiet på bortaplan.

Det känns bra att inleda kvalveckan på hemmaplan i Eskilstuna där vi vet att våra förutsättningar med boende, träning och arena är högklassiga. Som alltid är vårt mål att gå till mästerskap och jag ser våra chanser att kvala in till vårt elfte raka EM som väldigt goda. Just nu har vi fullt fokus på OS, sedan kommer vi sätta oss i höst och förbereda oss på att ta emot Island, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.

Mikael Lönngren, evenemangschef på Destination Eskilstuna:
Jag ser fram emot att Eskilstuna återigen står värd för ett stort handbollsevenemang. Handbollslandslaget, Eskilstuna Guif och Destination Eskilstuna har ett gott samarbete och vi fortsätter vårt långsiktiga, strategiska arbete för att Eskilstuna ska vara en intressant evenemangsstad.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.