Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

En blond kvinna i page och en korthårig man framför ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna

Restaurang Loftet öppnar i ReTuna Återbruksgalleria

Lokala produkter och minskat matsvinn är i fokus på nya restaurang Loftet som öppnar helgen efter midsommar i ReTuna Återbruksgalleria.

Premiär helgen efter midsommar 2021

- Vi öppnar först i liten skala, med caféutbud och glass. Under sensommaren expanderar vi menyn med flera måltidsalternativ per dag, säger Cecilia Svärdsén och Thomas Söderberg som ligger bakom satsningen.

Restaurangen finns på våning två i gallerian, samt har uteservering med utsikt över Ekeby våtmark.

- ReTuna Återbruksgalleria är ett perfekt utflyktsmål. Här finns något att handla för alla, och vi vill behålla den känslan även på restaurang Loftet. Allt som gästerna ser i caféet är till salu, fåtöljen du sitter i eller koppen du dricker ur. Ett koncept som följer ReTuna - hand i hand med återbrukstänket, säger Cecilia Svärdsén, Loftets ägare.

Loftet ska erbjuda en varierad meny med något för alla smaker, baserat på de råvaror restaurangen får tillgång till, i samarbete med lokala handlare för att minska butikernas matsvinn.

- Genom försäljning av kvarvarande måltider till reducerat pris vid dagens slut, ska matsvinnet ytterligare minimeras. Sörmland är en fantastisk matregion. Vi vill visa bredden av det som finns och även ge producenter möjlighet att sälja sina produkter i vår ”lanthandel”. Vi vill hälsa alla hjärtligt välkomna till Loftet, säger Cecilia.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.