Cyklist i skogen

Aktiva naturupplevelser

Äntligen dags att återupptäcka världen – tillsammans. Upplev avkopplande och sjönära vandring på Gyllenhielmska leden. Imorgon väntar cykling på nya stigar och SUP på Eskilstunaån.

Utomhusaktiviter i Eskilstuna

Kämpa i mountainbikespåret eller på vandringsleden, eller kanske både och? Följ upp med avkoppling i form av en god middag tillsammans med någon du saknat. Bo med närhet till naturen på:

Dag 1: En dagsvandring i sörmländsk natur

Gyllenhielmska leden är en vacker och sjönära vandringsled som sträcker sig från Naturstugan i Årby till Sundbyholms gästhamn, vidare förbi Mora, Mälby fornborg och fram till Björsundsbron. Hela leden är 36 km lång.

Utmed Sörmlandsleden finns en väldigt fin etapp på drygt 15 km mellan Bälgviken och Svalboviken. Naturen är omväxlande med karga hällmarker, lummiga strandskogar och blommande ängar. Sörmlands kanske vackraste vindskyddsplats hittar du vid Sandviks hage, intill ångbåtsbryggan vid Näshultasjöns strand.

Har du barn med dig och vill gå en enklare promenad finns det kortare slingor i Vilsta och i Skjulsta. Avsluta dagen med god mat och dryck på någon av de trevliga restaurangerna och barerna utmed Eskilstunaån i centrala Eskilstuna.

Närbild på en pizza med räkor

Dag 2: Eskilstuna från cykelsadeln

Cykelleden Näckrosleden är cirka 700 km lång och består av 14 olika etapper som tar dig runt i Sörmland. Leden passerar förbi många av Sörmlands mest omtalade sevärdheter, bland annat Sundbyholms slott och den omtalade Sigurdsristningen. I Sundbyholm kan ni ta ett bad och äta gott vid gästhamnen.

Dag 3: SUP på Eskilstunaån eller Mälaren

För några år sedan förknippades bokstavskombinationen SUP med något helt annat. Idag känner de flesta igen förkortningen som står för Stand Up Paddleboard. En trevlig och lagom utmanande aktivitet där du ljudlöst kan glida fram över vattenytan.

Flr ut