Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Bruna runda bord och bruna läderstolar i en välvd lokal i tegel.

Sundbyholms slott öppnar bistro i slottsvalven

Den 18 juni 2021 slår Sundbyholms slott i Eskilstuna upp portarna för en bistro. Bistron som kommer att husera i slottsvalven får det passande namnet Slottsvalven Bistro & Bar.

Febril aktivitet inför öppning i juni 2021

Just nu råder febril aktivitet på Sundbyholms slott inför öppnandet av den nya bistron. Valven inreds, klinkers håller på att läggas och baren är under konstruktion. Även menyerna håller på att utprovas.

Enklare rätter och godsaker på menyn

Bistron kommer att erbjuda enklare måltider som soppor, grytor, nudlar, sallader och grillade smörgåsar. För den som är sugen på något sött lockar kanske bakverk från slottskonditorn, glass med olika tillbehör eller slottets egen cheesecake?

Uteservering med mälarutsikt

Vill man njuta av sin måltid utomhus finns både slottsterassen och slottets strandsida till förfogande. Här bjuds på fin utsikt över Mälaren.

Lunch och middag hela sommaren

Från öppningen den 18 juni till den sista augusti kommer Slottsvalven Bistro & Bar att hålla öppet från lunch till middag, sju dagar i veckan. Bistron kommer att vara öppen även övriga delar av året men då främst som bar och med enklare rätter som bokas i förväg.

Värmeljus i en ljushållare av glas och metall på ett runt bord.

Mysig belysning i Sundbyholms slottsvalv.

Trerätters i slottsrestaurangen eller middag i bistron

Öppnandet av bistron erbjuder större flexibilitet i flera av slottets olika paketerbjudanden. Gäster kan välja mellan att äta en finare trerättersmiddag i slottrestaurangen eller en enklare middag på bistron.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.