Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Kock som lägger upp mat på tallrik

Smaskiga nyetableringar

I Eskilstuna är det mycket på gång när det gäller mat. Flera nya restauranger och kaféer etablerar sina verksamheter i staden.

Restauranger och kaféer etablerar i Eskilstuna

Det händer mycket i Eskilstuna på matfronten. Flera restauranger etablerar sig både i citykärnan och i handelsområdet Skiftinge strax utanför centrala Eskilstuna. I den här artikeln listar vi restauranger och kaféer som har öppnat eller kommer att öppna upp sina dörrar till nya verksamheter i Eskilstuna.

Passage Vinkafé

Passage Vinkafé har öppnat i Eskilstuna. Fokus på menyn är naturviner, men egenstoppad kaninkorv, rödbetsterrine och säsongsbetonade rätter av sörmländska råvaror erbjuds också. Till stor del är det franska viner besökarna kan njuta av, men även vin från Georgien och andra delar av Europa finns på vinlistan. Dagtid lockar Passage med fika och lunchrätter, egenbakade croissanter, croque madame och dagens tarte.

När? Har redan öppnat
Var? Stensborgsgatan 3A

T.rassen Lounge & Bar

Med finfint läge alldeles intill Eskilstunaån har T.rassen Lounge & Bar öppnat på Eskilsgatan, i Makkara Yksis gamla lokaler. Menyn består av blandade barrätter och ett stort utbud på dryckeslistan.

När? Har redan öppnat
Var? Eskilsgatan 1B (fd Makkara Yksi)

Sushi Wave

På centrala Kungsgatan har Eskilstuna fått ett nytillskott till stadens sushiutbud. Här har Sushi Wave öppnat. Utöver sushi, finns friterade rullar och varma japanska och koreanska maträtter på menyn. Ramen-soppa, specialsoppa med nudlar, bör också testas. Smidigt är det att beställa via restaurangens app och få maten levererad till dörren.

När? Har redan öppnat
Var? Kungsgatan 16

Slottsvalven Bistro & Bar

Sundbyholms slott öppnar Bistro i sommar, Slottsvalven Bistro & Bar. Bistron kommer att servera enklare måltider som soppor, nudlar och grytor. Blir du fikasugen finns bakverk från slottskonditorn och glass med tillbehör. Måltider och fika kan avnjutas på slottsterassen med fin utsikt över Mälaren. Bistron har fullständiga rättigheter så det går bra att dricka ett passande vin eller en god öl till sin måltid.

När? 18 juni 2021
Var? Sundbyholms slott

Aqua Vinetto

I Munktellstaden alldeles intill Eskilstunaån kommer restaurangen Aqua Vinetto att öppna i juni 2021. Här vill man skapa en familjär stämning och erbjuda en meny med fina råvaror. Affärsluncher är också en del av Aqua Vinettos koncept. Med många nya bostäder i området blir restaurangen ett fint tillskott till stadsdelen.

När? Juni 2021
Var? John Engellaus Gata 12, Munktellstaden

KalasGlass Eskilstuna

KalasGlass Eskilstuna är ett välkommet nytillskott för glassälskare. Den som vill svalka sig med gelato, kan bege sig till Gillbergavägen, där den nya glassbaren har öppnat. KalasGlass har vunnit flerfaldiga guldmedaljer under Svenska Glassmästerskapen.

När? Har redan öppnat
Var? Gillbergavägen 23

Gelato på KalasGlass Eskilstuna

Foto: KalasGlass Eskilstuna

Café Selma

Café Selma har öppnat på Kungsgatan i centrala Eskilstuna. På menyn finns goda hemgjorda bakverk, bullar och smörgåsar. Här kokar man även sin egen sylt och saft. Allergivänligt fika som gluten- och laktosfritt finns på menyn. Den som är sugen på lite nyttigare fika väljer Café Selmas dadelbollar.

När? Har redan öppnat
Var? Kungsgatan 4

Saluhallen

Ett välkommet tillskott till Eskilstunas restaurangutbud är saluhallen som kommer att öppna sommaren 2021 i köpcentrumet Gallerian i centrala Eskilstuna. Här kommer små mathantverkare att kunna driva sina verksamheter med en gemensam serveringsyta.

När? Sommaren 2021
Var? Köpcentrumet Gallerian

Yum Yum

Yum Yum är en restaurangkedja med asiatiskt på menyn som redan har etablerat flera restauranger i grannstaden Västerås. Nu kan Eskilstuna glädjas åt att Yum Yum kommer att slå upp sina portar i Skiftinge handelsområde. En modern asiatisk restaurang med smak och hetta från Asien.

När? Sommaren 2021
Var? Skiftinge handelsområde

Kentucky Fried Chicken (KFC)

Kentucky Fried Chicken (KFC) är en välkänd snabbmatskedja från USA som främst serverar friterad kyckling i olika former. Restaurangen kommer att kunna erbjuda 80 sittplatser och en uteservering. Det kommer även att finnas en drive-in för den som önskar sin mat för avhämtning.

När? Sommaren 2021
Var? Skiftinge handelsområde

Efendys Food Court

Skiftinge handelsområde får ytterligare ett tillskott i restaurangutbudet. Efendys Food Court som har fyra restauranger i ett som koncept kommer att öppna i handelsområdet. En turkisk och libaneskisk restaurang med kolgrill, en restaurang som serverar svensk husmanskost och en italiensk restaurang med pizza och pasta på menyn. På Efendys kan kunderna även beställa och betala sin mat i en app och sedan hämta beställningen i kassan.

När? Sommaren 2021
Var? Skiftinge handelsområde

Jureskogs

Jureskogs koncept bygger på snabbmat fast på ett långsammare vis. God tid har lagts på att säkerställa fina råvaror. Ett exempel är att det kött man använder kommer från mjölkkor, vilket ger ett kött som både smakar och känns bättre. Restaurangens ambition är att servera en av Sveriges godaste hamburgare.

När? Sommaren 2021
Var? Skiftinge handelsområde

Asmrino

Den 1 april öppnade den eritreanska restaurangen Asmrino i Eskilstuna. Menyn består främst av rätter från Eritrea men innehåller även några klassiska rätter från Irak och Syrien. Asmrino erbjuder frukost, lunch och middag. Take away och hemkörning finns också för den som önskar äta på hemmaplan.

När? Har redan öppnat
Var? Gillbergavägen 10A

VinÄger Vinbar

På VinÄgers meny finns ett stort vinutbud och till de goda vinerna kan besökarna njuta av kvalitetschark, poke bowls och smårätter från olika länder. Vinprovningar hålls varje månad och här är det till och med möjligt boka en lyxig champagnelunch. Vinbarens nya inglasade terass i två våningsplan invigs i sommar.

När? Har redan öppnat

Var? Gymnastikgatan 3 (på Fristadstorget)

Plockmat från VinÄger Vinbar i Eskilstuna

Foto: Pierre Pocs

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.