Blöta och leriga händer som drejar en skål i lera.

Kultur- och konstrunda i Eskilstuna och Torshälla

Våren är konstrundornas tid. I år är det mycket som är inställt, men vårt behov av konst och kultur har nog sällan varit större än nu.

Gör din egen kultur- och konstrunda 2021

Passa på att ta del av den konst och kultur som finns tillgänglig under rådande länge. Tänk på att visa hänsyn till dina medmänniskor, stanna hemma om du har förkylningssymtom eller om någon i din närhet är sjuk.

Kontrollera öppettider och tillgänglighet innan du ger dig av

Punkterna nedan är endast förslag på platser där du kan göra nedslag på din egen lilla runda, i påsk eller vid ett annat tillfälle under våren. Eftersom tillgänglighet och öppettider förändras snabbt så här i pandemitider ber vi dig att kontrollera besöksmålens öppettider innan du ger dig iväg.

Torshälla

Ett vitt konstverk i flera lager, med grönska runt omkring och en gångstig.

Fotograf: Therese Andersson

Skulpturparken, Holmberget i Torshälla.

Rademachersmedjorna

Rademachersmedjorna är ett öppet friluftsmuseum och en viktig plats för Eskilstunas handel- och industrihistoriska utveckling. Smedjorna var ett centrum för hantverk och än idag lever hantverket kvar i smedjorna. Här kan du handla allt från spikar till keramik och knivar samt besöka galleriet som har flera utställningar utomhus.

Centrala Eskilstuna

Personer som tittar på konstutställning

Foto: Emelie Otterbeck

Eskilstuna konstmuseum.

En bit utanför Eskilstuna


Pampigt slott med tinnar och torn

Foto: Most Photos

Stora Sundby slott