Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Vy över sjön Mälaren i solnedgång

Coronasäkra vår- och sommaraktiviteter

Här får du tips på vår- och sommaraktiviteter i Eskilstuna, som både är minnesvärda upplevelser och coronasäkra. Spana in vad som passar just dig! 

Upplev våren och sommaren i Eskilstuna

Oavsett om du vill hänga ute i naturen, roa dig tillsammans med barnen eller shoppa lokalt på mysiga gårdsbutiker. Låt dig inspireras att uppleva Eskilstuna.

Topp 5 för dig som gillar natur

Vill du glida fram längs spegelblankt vatten på en SUP-bräda? Eller ta med familjen på en vandringstur längs Gyllenhielmska leden? Puttra fram på en bryggflotte längs Ramsundsån till Sigurdsristningen eller upplev naturen med alla sinnen tillsammans med Naturkraft.

Topp 5 för dig som gillar gårdsbutiker och caféer

För dig som söker matupplevelser och vill njuta av utflykter till mysiga gårdsbutiker finns många fina platser att besöka. Hos flera av gårdsbutikerna kan du även mysa med en utomhusfika. Gör din egen rundtur i lantlig miljö.

Topp 5 för dig som gillar loppis och återbruk

Vill du göra fynd på någon av Eskilstunas loppisar och secondhand-butiker? Här finns gott om miljövänliga alternativ för din shoppingtur. Och du, i Eskilstuna finns dessutom världens första återbruksgalleria - ReTuna.

Topp 5 för dig som söker barnaktiviteter

Det är skoj för hela familjen i Eskilstuna. Gå på zoo, häng i lekparker, testa era färdigheter i OCR-parken eller softa med en smarrig glass på något av stadens glasscaféer.

En liten flicka som klättrar upp för en stock på en lekpark med hjälp av ett rep.

Foto: Emelie Otterbeck

Topp 5 för dig som gillar båtturer

En riktig sommarkänsla får du på Mälaren. Spana in de båtturer som utgår från Eskilstuna i sommar. Varför inte prova en tur till vikingastaden Birka? För dig som gillar slottsmiljö finns båtturer både till Taxinge och Gripsholm.

Topp 5 för dig som gillar kultur

Lockas du av fornminnen och ristningar? Eller vill du upptäcka alla de slott och herresäten som finns i Sörmland?

Coronasäkra evenemang

I takt med att restriktionerna förändras blir det äntligen möjligt att uppleva evenemang igen.

En flicka och en pojke klappar en lemur

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.