Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Barn som målar ägg ute i trädgården

Påsklov i Eskilstuna 2021

Våren är här och med den kommer påsklovet. Här bjuder vi på tips på saker att uppleva i Eskilstuna, med fokus på utomhusaktiviteter för alla påsklovslediga barn och ungdomar.

Kul i Eskilstuna under påsklovet

Ett efterlängtat påsklov är snart här och Eskilstuna har laddat med påsklovsaktiviteter för dig och din familj. Naturen inbjuder till både lek och avkoppling. Cykla och vandra, häng i lekparker, hälsa på kossor och fika i en mysig trädgård!

Aktiva utomhusupplevelser

Naturen ligger oss varmt om hjärtat i Eskilstuna och ett år med pandemi och restriktioner har fått många att uppskatta att umgås ute i naturen. Träffa nära och kära runt en eld och grilla, ta med barnen på vandring längs fina leder eller strosa i ett naturreservat och känn in lugnet.

Damma av cykeln och spana in vårt utbud av digitala kartor för att upptäcka nya sträckor för vårens cykelturer. Du som är lite mer vågad - ta ett uppiggande och välgörande kallbad! I Skjulsta hittar du den mest välbesökta badplatsen för ett dopp på vårvintern.

Evenemang för påsklovslediga

Söker du en aktivitet med hög gullighetsfaktor? Besök rödkullorna på Magdakullan under en kovandring! Gården har fått tillökning med flera gulliga kalvar.

Fler tips på evenemang och aktiviteter som arrangeras under påsklovet hittar du i evenemangsguiden som fylls på löpande. Här listar vi ett urval.

Kossor av rasen rödkulla vid Magdakullan i Näshulta

Foto: Helen Strömberg

Lekfulla påsklovsaktiviteter och museibesök

Upptäck Eskilstunas lekparker tillsammans med barnen. Det finns flera temalekparker i Eskilstuna och i den populära OCR-banan i Krusgårdsparken i Torshälla kan både du och barnen roa er med lekfull träning.

Ta med barnen på en historisk tur genom staden och testa någon av de digitala stadsvandringar som ni kan genomföra på egen hand. Välj utifrån intresse - det finns turer både i Eskilstuna, Sundbyholm och Torshälla.

På Eskilstuna stadsmuseum kan du boka VIP-besök för ditt lilla sällskap under påsklovet. Att leka i historisk Eskilstunamiljö är skoj för barnen. Även Munktellmuseet erbjuder förbokade besök som är spännande för både stor och liten. Du som vill se konst kan bege dig till Eskilstuna konstmuseum och Ebelingmuseet i Torshälla, som båda har öppet under coronasäkra former.

Mysiga utefika-ställen

En påsklovsutflykt med utomhusfika lockar både barn och vuxna. Ta cykeln till något av de mysiga caféer som erbjuder coronasäker fikamiljö utomhus. Flera ställen har gott om plats för barn med spring i benen!

Take away med påsktema

Gör din påskhelg lite bekvämare med take away från någon av Eskilstunas restauranger och caféer. Helgen blir smidigare samtidigt som du stödjer näringen i din egen stad. Kika här för tips på god och påskig hämtmat.

Unna dig en avkopplande hotellövernattning

För ett påsklov med lite extra avkoppling som ingrediens - boka en övernattning på något av Eskilstunas hotell. Fina erbjudanden hittar du här!

Och du, tänk på att hålla avstånd även utomhus, följa nationella och regionala restriktioner och stanna hemma om du har minsta förkylningssymtom.

Barnfamilj cyklar i solskenet på grusväg

Foto: Gabby Baldrocco