Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Barn som åker skidor i solsken

Sportlov i Eskilstuna 2021

Ett sportlov på hemmaplan är mer aktuellt än någonsin 2021. För dig som spenderar lovet i Eskilstuna finns coronasäkra aktiviteter att göra på sportlovet. Här får du fina tips!

Aktiviteter av alla slag

Sportlovet är ett efterlängtat och uppiggande avbrott i vardagen. Lovet förknippas gärna med rörelse och aktivitet, men här får du även tips på andra aktiviteter som passar att fylla sportlovet med. För den som vill roa sig utomhus finns en hel del att välja på - skridskoåkning, skidåkning både på längden och utför, pulkaåkning och mysiga fikautflykter i naturen.

Vill du hellre mysa med en film- eller speldag inomhus, kan du boka en alldeles egen salong för ditt lilla sällskap på nyöppnade biografen Biostaden i Eskilstuna.

Inomhusaktiviteter har coronasäkrats och antalet tillåtna besökare har reducerats kraftigt. Glöm inte att du också kan behöva förboka vissa aktiviteter.

Sportigt och kul utomhus

Utomhusaktiviteter passar förstås extra bra under coronapandemin och i Eskilstuna är det nära till naturen. Snöra på dig skridskor för en tur på Isstadion eller ta en heldag ute i Vilsta friluftsområde.

Mysiga mat- och fikastunder utomhus

Finns det något mysigare än att packa väskan med en god matsäck och bege sig ut i naturen? Det finns fina grillplatser runt om i Eskilstuna. Tänk på att du behöver ta med egen ved.

Den som önskar njuta av fika från kafé hittar flera fikaställen som lämpar sig för utomhusfika. På Sundbyholms gästhamns vintercafé kan du boka en picknick-korg med valfria godsaker.

Annat skoj för ett roligt sportlov

Den nyöppnade biografen Biostaden erbjuder coronasäkra filmvisningar. Här kan du för en kostnad boka in dina närmaste och få en hel salong för er själva. Välj den tidpunkt ni önskar samt passande film från befintlig repertoar. Är du mer intresserad av att spela? Boka en salong på Biostaden och ta med egen spelkonsol, spel och kontroller. Koppla sedan upp er mot bioduken och det maffiga ljudsystemet och spela loss med dina vänner för en riktigt mäktig spelupplevelse!

På Eskilstuna stadsmuseum kan barn och unga födda 2005 och senare boka ett VIP-besök under sportlovet. En unik upplevelse av museet med i sällskap av sin närmaste familj. Observera att museet har stängt för övriga besök på grund av coronapandemin.

Vill du uppleva något annorlunda och spännande? Testa att vara djurvårdare för en dag eller boka en specialvisning på Parken Zoo.

Andra sportlovsaktiviteter och evenemang

Här listar vi andra aktiviteter som arrangeras för sportlovslediga barn och ungdomar. Prova ett spännande äventyr med skattjakt i Skjulsta! Listan med aktiviteter kommer att uppdateras löpande.

Sportlovspaket på hotell

Ta med familjen och spendera några avkopplande dagar på hotell i staden. Hotellen i Eskilstuna erbjuder sportlovspaket för boende under lovet. Du har nära till både natur- och utomhusupplevelser och kan enkelt kombinera dessa med andra aktiviteter.

Tänk på att hålla avstånd även utomhus och att stanna hemma om du har förkylningssymtom.

En vuxen och två barn som grillar korv ute i snöig natur

Foto: Micke Sandström