Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

En hand som sträcker sig efter an av många gamla nycklar som hänger från snören.

Escape room till Eskilstuna

Företaget Quezzle öppnar Escape room i Eskilstuna i mars 2021. En kamp mot klockan där du och din grupp ställs inför utmaningen att ta er ut från ett låst rum.

Tävla mot klockan för att vinna frihet

Escape room är en gruppaktivitet där två till sju personer låses in i ett rum och sedan gemensamt måste leta ledtrådar och lösa problem för att ta sig ut. Gruppens förmåga att lösa problem och tänka utanför ramarna sätts på prov och samarbete är nyckeln till att lyckas.

Quezzle tar Escape room till Eskilstuna

Quezzle är ett familjeföretag som öppnat Escape rooms i fyra städer tidigare och nu tar konceptet till Eskilstuna. Escape room öppnar i köpcentrumet Gallerian i mars. Där förbereder man just nu två rum med olika teman, bankrån och rymdskeppet.

Att under rådande coronapandemi öppna nytt kan tyckas vågat, men Quezzle är hoppfulla inför framtiden.

- Det är rätt tid nu för de som kan och orkar satsa för det kommer en tid efter corona, när välden blir normal igen. Ja, så normal den kan bli. Folk kommer då att vara hungriga på att uppleva saker tillsammans. Gå ut på restauranger och äta och göra aktiviteter, som Escape room, säger Malik Lysatchov som äger och driver företaget Quezzle i ett uttalande till Eskilstuna Kuriren 11 januari 2021.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.