Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

En liten lägereld i en mörk skog

Läger- och grillplatser för coronasäkert umgänge

För att underlätta utomhushäng har vi sammanställt en lista med förslag på läger- och grillplatser i Eskilstunatrakten.

Grilla korv och marshmallows tillsammans

Grillplatser, vindskydd och utomhusmiljöer för samvaro. Att träffas utomhus, med avstånd, är ett bra alternativ när man vill träffa sina nära och kära just nu.

Klä er efter väder, packa ned någon varm dryck och något gott att grilla. Tänk på att ta med egen ved till grillplatsen.

Grillplatser för utomhushäng

I Skiren-Kvickens naturreservat finns en lättillgänglig grillplats. Vägen dit är anpassad för både barnvagn och rörelsehindrade.

I Vilsta finns det grillplatser, toaletter och raststuga. Om det är snö kan man även passa på att njuta av vinteraktiviteter som skidåkning och pulkarace.

Vid Årbystugan finns det grillplatser som ligger i nära anslutning till en lekplats.

Vid Sundbyholmsbadet längs med udden finns det flera iordningställda grillplatser. Det finns även en lättillgänglig grillplats för barnvagn och rörelsehindrade i början av badstranden vid bryggan för rörelsehindrade.

Lägerplatser med vindskydd

Blåsiga dagar kanske man hellre ses någonstans där man vet att man kan fly undan vinden en stund. Utmed Sörmlandsleden finns det flera vindskydd.

Kvarntorps naturreservat
Ett vindskydd finns vid Boängsudden och bakom Kvarntorp används en hällmark med utsikt över sjön ofta som rastplats.
Skärmskydd: Kvarntorp - N 59° 13.905' E 16° 23.311'

Sandviken
Utmed Sörmlandsledens etapp 24:3 Kvarntorp - Svalboviken finns det två skärmskydd. Ett i Kvarntorp som nämns ovan. Och ett i Sandviken.
Skärmskydd: Sandviken N 59° 13.234' E 16° 21.745'

Skjulsta
Vid Skjulstabadet finns det grillplatser till höger efter bron. Längre in mot skogen finns en tipi för skydd mot väder och vind.


Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.