Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Händer som håller i en julklapp inslagen i naturfärgat papper dekorerad med en grankvist och en röd julkula

Julklappstips

Den här julen känns det extra betydelsefullt att handla sina julklappar i Eskilstuna. Att stödja den lokala handeln och ha en varm tanke bakom inköpen har fått en större innebörd. Vi vill tipsa dig om hur du handlar för Eskilstuna.

Gör en god handling för Eskilstuna

Butikerna och restaurangerna i Eskilstuna behöver vårt stöd och att julhandla lokalt är guld värt för den lokala näringen. Eskilstunas butiker och restauranger erbjuder dessutom möjligheter till att handla coronasäkert. Det kan vara hemleverans av varor, avhämtning utanför butiken eller till och med möjligheten att vistas i en tom butik efter stängningstid. I den här artikeln har vi samlat tips på julklappar som du kan handla i Eskilstuna, både hållbart och tryggt.

En god handling - med hemkörning

Nu får du möjlighet att beställa varor från butiker i Eskilstuna och få dem hemlevererade samma dag. Det blir enkelt att fortsätta handla på hemmaplan och samtidigt stödja det lokala näringslivet. I och med att transporterna samordnas är det dessutom ett miljövänligt alternativ. Handla dina julklappar lokalt och vänta in leveransen i lugn och ro hemma.

Presentkort i Eskilstuna

Har du svårt med inspirationen när det gäller julklappar? Ett julklappstips som är både smidigt och gynnar handeln i Eskilstuna är att ge bort ett lokalt presentkort. Det finns presentkort både för cityhandeln och Tuna Park köpcentrum.

Lokala klappar och hantverk

I Eskilstuna och Torshälla finns många hantverkare vars alster är uppskattade och personliga julklappar. Här finns allt från Rolf Bergs tomtar till handgjorda smidesprodukter från Smedja Sothöna och fin keramik från Keramik by Anna i butikerna på Wäsby.

Godsaker från gårdsbutiker och andra lokala butiker

Julklappar som går att använda brukar vara uppskattade av den som anser sig ha allt den behöver. Runt om i Eskilstunatrakten och i Sörmland finns flera gårdsbutiker med smakfulla och lokalproducerade produkter. Under hela december samarbetar gårdar i projektet Jul i Sörmland med juliga erbjudanden. Här finns även en ny webbutik för den som gärna beställer hemifrån.

Julklappar för den aktive

Bjud en vän på startavgiften till kvartsmaran Å-varvet eller ett fartfyllt OCR-lopp. För den som gillar att upptäcka omvärlden på cykel kan ett cykelpaket från Sweden by bike inspirera till glädje och rörelse. En julklapp i form av upplevelse helt enkelt.

Naturupplevelser

Att ge bort en naturupplevelse till någon man tycker om är en annorlunda julklapp som ger minnen för livet. Kanske kan någon av Naturkrafts upplevelser som passa både äventyraren och den som söker avkoppling. Vattenälskaren får sitt lystmäte med en dag på SUP. Ge bort en prova-på-kurs som även passar nybörjaren. Du kanske bidrar till att ett nytt intresse väcks hos mottagaren av julklappen.

En avkopplande övernattning

Du har säkert någon i din närhet som skulle uppskatta en avkopplande natt på något av Eskilstunas hotell. För trötta småbarnsföräldrar är det den perfekta julkappen. Lite lyx på hemmaplan!

Ge bort en hållbar garderob

Vill du ge bort en omtänksam och lyxig gåva? Hos Stilstudion i Gamla staden kan man få hjälp att bygga upp en hållbar garderob över tid. Shoppa smartare helt enkelt. Här kan du boka både makeup- och stilrådgivning, shoppinghjälp och garderobsrensning.

Hållbara julklappar

Riktiga guldkorn att ge till någon du tycker om kan du hitta på ReTuna Återbruksgalleria. Här finns hållbara julkappar som andas omtanke med allt från up-cyclade möbler, till leksaker och second hand-kläder. Du kan dessutom även få dina julklappar hemlevererade samma dag.

I museibutiken på Eskilstuna konstmuseum finns återbrukade julklappar från Eskilstuna folkhögskolas utbildning Recycle Design som dessutom anknyter till museets utställningar.

Händer som håller i återbrukad kruka på ReTuna Återbruksgalleria

Foto: ReTuna Återbruksgalleria