Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Julgran på Fristadstorget i Eskilstuna med stadshuset i bakgrunden

Julmys i Eskilstuna

Jul, jul, strålande jul! Som en försmak av julen brukar julmarknaderna förgylla årets sista månader. I år är läget annorlunda, med en pandemi som kräver stor försiktighet och anpassning. Inför julen 2020 vill vi tipsa om coronasäkert julmys i Eskilstuna.

Advents- och julmys med corona-anpassning

I år känns de små sakerna extra betydelsefulla. Ta en promenad genom staden och njut av att bara titta på den fina julbelysningen och vackra vintervyer längs Eskilstunaån. Besök stadsparken som är fint upplyst under årets mörkaste månader. Låt dig inspireras och ta tillvara på de små juliga upplevelserna som trots pandemin är möjliga att ta del av.

En ny sorts julmys

För att finna julkänsla - strosa runt och njut av julskyltningen i butikernas skylfönster och all vacker julbelysning runt om i staden.

Du som önskar hållbara erbjudanden, tips och inspiration kika på ReTuna Återbruksgallerias digitala julkalender med lucköppning varje dag fram till jul.

Hotellvistelse i juletider

Kanske kan det kännas lite speciellt och lyxigt att unna sig en hotellvistelse när umgänget över julen inte ser ut att bli som vanligt. För dig som önskar spendera julhelgen på hotell i Eskilstuna har flera av stadens hotell fina erbjudanden.

Jul-take-away

Du som vill få mer tid över till annat än matlagning och samtidigt njuta av god julmat i trygg hemmamiljö kan beställa jul-take-away från någon av restaurangerna som ställt om sina julbord. På Magdakullan kan den som vill julmysa lite extra få sin mat levererad med vackra julsånger som ackompanjemang.

Juliga smakupplevelser i Sörmland

Vill du uppleva en annorlunda julaktivitet? Då kan du följa med Naturkraft på en avkopplande och julig smakupplevelse ute i den sörmländska naturen. Vandring i vacker natur kombineras med att du och ditt sällskap tillverkar en julinspirerad måltid över öppen eld. Hållbart, stressfritt och julkänsla i ett!

Jul i Sörmland är ett smakfullt samarbete där Sörmlands Matkluster presenterar producenter, gårdsbutiker och restauranger som erbjuder catering i form av julbord och jultallrikar, jullådor och presenter. I den nya webbutiken kan du beställa godsaker från Sörmland.

Samtliga ställen och aktiviteter är anpassade efter rådande restriktioner för Covid-19. Och du, håll dig hemma vid minsta förkylningssymtom och tänk på att ta eget ansvar. Ta hand om dig själv och andra - håll avstånd, även om du vistas utomhus.

Granristomte i snön

Fotograf: Micke Sandström