Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

En tjej med långt hår som fiskar i Eskilstunaån i höstnatur

Höstiga upplevelser

Med hösten i antågande vill vi tipsa om höstiga utomhusaktiviteter att göra i Eskilstuna. Vandra, cykla, njut av höstfrisk luft och av den fina naturen.

Höstiga upplevelser i Eskilstuna

I Eskilstuna finns fina möjligheter till aktiviteter ute i naturen. Ta med familjen ut på vandring längs Sörmlandsleden, cykla längs Eskilstunaån på Åstråket eller besök ett av stadens naturreservat.

Vandra längs fina leder

Inom nära räckhåll från stadskärnan finns flera vandringsleder genom vacker och varierande natur. Gyllenhielmska leden sträcker sig från Årbystugan i Eskilstuna via Torshälla till Sundbyholm. Förläng din vandring och fortsätt längs Pilgrimsleden mot Björsund.

Sörmlandsleden erbjuder stor variation av etapper med olika svårighetsgrad. Vill du göra en flerdagstur? Utmed leden finns skärmskydd att sova i och anlagda rastplatser för att fylla på med ny energi.

Cykelutflykter av alla slag

Vill du se Eskilstuna från cykelsadeln? Det finns leder som passar alla, från den rutinerade cyklisten till vardagsmotionären. Längs Näckrosleden som ringlar genom Eskilstuna till Torshälla och Sundbyholm kan du njuta av både vackra sjöar och sevärdheter. Lejonrundan är en familjevänlig cykelled som går genom Eskilstunas stadskärna.

Cyklister i höstskog

Foto: Micke Sandström

Naturnära avkoppling

Söker du en stunds avkoppling i naturen? Gör en utflykt till något av Eskilstunas naturreservat. I sjönära Skiren-Kvicken hittar du ett rikt djur- och fågelliv och i Sundbyholms naturreservat växer en av landets nordligaste bokskogar. Sundbyholm stoltserar också med den berömda Sigurdsristningen från 1000-talet.

En japansk trend som hittat till Sverige och Eskilstuna är skogsbad, ett nytt sätt att varva ner och låta alla sinnen ta in atmosfären. Känn dofterna, andas den friska luften och träna på att vara närvarande i stunden.

Fiske

I Eskilstuna kan du fiska regnbågsöring mitt i staden. Fiskekort behövs för att få fiska i stora delar av Eskilstunaån och det köper du enkelt online. Du kan också fiska i sjöarna Mälaren och Hjälmaren.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.