Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Vybild över föervåningshus i olika färger

Covid-19/corona i Eskilstuna

Smittspridningen har ökat i Sverige, Sörmland och i Eskilstuna. Det är av största vikt att var och en tar sitt ansvar för att minska smittspridningen av covid-19 och följer de föreskrifter och allmänna råd som gäller både nationellt och regionalt.

Nationella föreskrifter och allmänna råd

Du har ett personligt ansvar att skydda dig själv och andra mot spridningen av covid-19. Kortfattat handlar det om att stanna hemma vid symptom, undvika nya kontakter, hålla avstånd, undvika platser med trängsel och att använda munskydd i kollektivtrafik.

Skärpta regionala rekommendationer i Sörmland 15 mars-6 april

Den 23 februari 2021 infördes skärpta regionala rekommendationer i Sörmland. Dessa börjar gälla omgående och innebär bland annat att man nu rekommenderar att munskydd används i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer, samt avrådan från icke nödvändiga resor. Undvik platser som exempelvis kollektivtrafik, köpcentrum och butiker om det är risk för trängsel. Skärpta och ytterligare förlängning av regionala restriktioner i Sörmland från den 15 mars.

Åtgärder med stöd av pandemilagen

En tillfällig pandemilag gäller till och med september 2021. Lagen innebär att vissa verksamheter som inte omfattas av annan smittskyddslagstiftning kan stängas eller begränsas.

Visiteskilstuna.se - information om upplevelser, sevärdheter och besöksmål

Många av de upplevelser som vi tipsar om på den här webbplatsen går inte att genomföra i dagsläget med rådande restriktioner. Informationen kommer dock att ligga kvar - så att det finns möjlighet att hitta inspiration till resor och upplevelser som kan genomföras längre fram. Vi kommer också löpande att skapa nytt innehåll där vi samlar inspiration till sådana aktiviteter som går att genomföra utan att bidra till ökad smittspridning.

Stängda besöksmål och inställda evenemang

Besöksmål, restauranger, sevärdheter och köpcentrum justerar öppettider, corona-anpassar verksamheter och erbjudanden för att minska smittspridning. Ibland innebär det även att man måste stänga helt. De som listas nedan är en del av våra största besöksmål som har ändrade förutsättningar, men kolla alltid upp öppettider m.m. innan ett planerat besök.

Information till dig som är företagare inom besöksnäring

Länktips för dig som är företagare i Eskilstuna inom besöksnäring eller andra intilliggande näringar.