Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Vybild över föervåningshus i olika färger

Covid-19/corona i Eskilstuna

Smittspridningen har ökat i Sverige, Sörmland och i Eskilstuna. Det är av största vikt att var och en tar sitt ansvar för att minska smittspridningen av covid-19 och följer de nationella föreskrifter och allmänna råd som gäller.

Nationella föreskrifter och allmänna råd

Du har ett personligt ansvar att skydda dig själv och andra mot spridningen av covid-19. Kortfattat handlar det om att stanna hemma vid symptom, begränsa nya nära kontakter, håll avstånd, undvik platser med trängsel och res på ett smittsäkert sätt.

Skärpta restriktioner från och med 24 december

Regeringen införde en rad skärpta restriktioner inför jul- och nyårshelgerna. De flesta restriktionerna gäller från den 24 december till den 24 januari 2021.

Visiteskilstuna.se - information om upplevelser, sevärdheter och besöksmål

Många av de upplevelser som vi tipsar om på den här webbplatsen går inte att genomföra i dagsläget med rådande restriktioner. Informationen kommer dock att ligga kvar - så att det finns möjlighet att hitta inspiration till resor och upplevelser som kan genomföras längre fram. Vi kommer också löpande att skapa nytt innehåll där vi samlar inspiration till sådana aktiviteter som går att genomföra utan att bidra till ökad smittspridning.

Stängda besöksmål och inställda evenemang

Besöksmål, restauranger, sevärdheter och köpcentrum justerar öppettider, corona-anpassar verksamheter och erbjudanden för att minska smittspridning. Ibland innebär det även att man måste stänga helt. De som listas nedan är en del av våra största besöksmål som har ändrade förutsättningar, men kolla alltid upp öppettider m.m. innan ett planerat besök.

Information till dig som är företagare inom besöksnäring

Länktips för dig som är företagare i Eskilstuna inom besöksnäring eller andra intilliggande näringar.