Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Vybild över föervåningshus i olika färger

Covid-19/corona i Eskilstuna

Smittspridningen av Covid-19 går nu åt rätt håll i Sverige, Sörmland och i Eskilstuna. Det är ändå av största vikt att var och en tar sitt ansvar för att bidra till fortsatt minskad smittspridning. Följ de nationella föreskrifter och allmänna råd som gäller.

Nationella föreskrifter och allmänna råd

Du har ett personligt ansvar att skydda dig själv och andra mot spridningen av Covid-19. Trots minskad smittspridning behöver vi fortsätta att stanna hemma vid symptom, begränsa nya nära kontakter och arbeta hemifrån i den mån man har möjlighet.

Från och med den 1 juni 2021 gäller inga särskilda regionala rekommendationer i Sörmland. 

Pandemilagen fortsätter gälla till och med september

En tillfällig pandemilag gäller till och med september 2021. Lagen innebär att vissa verksamheter som inte omfattas av annan smittskyddslagstiftning kan stängas eller begränsas.

Visiteskilstuna.se - information om upplevelser, sevärdheter och besöksmål

Många av de upplevelser som vi tipsar om på den här webbplatsen har behövt anpassas efter de rekommendationer som råder. Vi har skapat nytt innehåll på webbplatsen med tips på aktiviteter som går att genomföra utan att bidra till ökad smittspridning. Håll till godo!

Verksamheter med anpassade öppettider och inställda evenemang

Besöksmål, restauranger, sevärdheter och köpcentrum justerar öppettider, corona-anpassar verksamheter och erbjudanden för att minska smittspridning. Även om restriktionerna har lättat påverkas besöksmål och verksamheter av pandemin. De som listas nedan är en del av våra största besöksmål som har ändrade förutsättningar, men kolla alltid upp öppettider och om du behöver förboka ditt besök.

Information till dig som är företagare inom besöksnäring

Länktips för dig som är företagare i Eskilstuna inom besöksnäring eller andra intilliggande näringar.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.