Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Vybild över föervåningshus i olika färger

Covid-19/corona i Eskilstuna

Även om antalet vaccinerade mot Covid-19 ökar i Sverige, är det av största vikt att var och en tar sitt ansvar för att bidra till fortsatt minskad smittspridning. Följ nationella föreskrifter och allmänna råd.

Nationella föreskrifter och allmänna råd

Du har ett personligt ansvar att skydda dig själv och andra mot spridningen av Covid-19. Trots minskad smittspridning behöver vi fortsätta att stanna hemma vid symptom och umgås på ett smittsäkert sätt, till exempel genom att träffas utomhus.

Från och med den 1 juni 2021 gäller inga särskilda regionala rekommendationer i Sörmland. 

Följande restriktioner gäller från 1 juli till 28 september 2021

I och med att antalet vaccinerade i Sverige fortsätter att öka, samtidigt som smittspridningen minskar, bedömer Folkhälsomyndigheten att anpassningen av smittskyddsåtgärder kan fortsätta som planerat.

Från och med 1 juli sker en rad förändringar, några exempel ser du här.

 • Begränsningen på storlek för sällskap slopas på uteserveringar.
 • Inomhus får ett sällskap om åtta personer sitta tillsammans i en servering.
 • Regleringen av öppettider för serveringsställen försvinner.
 • Inomhus tillåts 50 deltagare vid olika evenemang.
 • Vid evenemang inomhus med sittplatser tillåts 300 deltagare.
 • Vid evenemang utomhus med sittplatser tillåts 3 000 deltagare.
 • Vid evenemang utomhus utan sittplatser tillåts 600 deltagare.
 • För motionslopp gäller max 900 deltagare.

Från den 29 september 2021 tas fler restriktioner bort

Enligt Folkhälsomyndigheten är de restriktioner som berör publikbegränsningar och restauranger inte längre nödvändiga ur ett smittskyddsperspektiv. Detta innebär att:

 • Reglerna för hur många som får delta i en allmän sammankomst eller offentlig tillställning tas bort. Även kravet på sittande servering på restaurang tas bort.
 • Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att arbeta hemifrån tas bort och en successiv återgång till arbetsplatsen kan inledas.
 • En hög vaccinationstäckning är enligt Folkhälsomyndigheten den viktigaste förutsättningen för att kunna häva fler restriktioner. Allmänheten uppmanas att vaccinera sig.

Visiteskilstuna.se - information om upplevelser, sevärdheter och besöksmål

Många av de upplevelser som vi tipsar om på den här webbplatsen har behövt anpassas med hänsyn till coronapandemin. Vi har skapat nytt innehåll på webbplatsen med tips på aktiviteter som går att genomföra utan att bidra till ökad smittspridning. Håll till godo!

Verksamheter med anpassade öppettider och inställda evenemang

Besöksmål, restauranger, sevärdheter och köpcentrum justerar öppettider, corona-anpassar verksamheter och erbjudanden för att minska smittspridning. Även om restriktionerna har lättat påverkas besöksmål och verksamheter fortfarande av pandemin. De som listas nedan är en del av våra största besöksmål som har ändrade förutsättningar. Läs på innan om du behöver förboka ditt besök.

Information till dig som är företagare inom besöksnäring

Länktips för dig som är företagare i Eskilstuna inom besöksnäring eller andra intilliggande näringar.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.