Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Vybild över föervåningshus i olika färger

Covid-19/Corona i Eskilstuna

Smittspridningen har ökat i Sverige, Sörmland och i Eskilstuna. Därför är det nu av största vikt att var och en tar sitt ansvar för att minska smittspridningen av Covid-19. Nya lokala allmänna råd infördes i Sörmland den 5 november.

Lokala restriktioner i Eskilstuna

Från 5 november skärper Folkhälsomyndigheten de allmänna råden och inför lokala restriktioner i Sörmland för att begränsa smittspridningen av Covid-19. Beslutet om lokala restriktioner gäller från och med den 5 november till och med 26 november 2020 men kan komma att förlängas. Kortfattat kan man beskriva dem på följande vis:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas.
  • Avstå från att delta i fysiska möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.
  • Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.

Visiteskilstuna.se - information om upplevelser, sevärdheter och besöksmål

Många av de upplevelser som vi tipsar om på den här webbplatsen går inte att genomföra i dagsläget med rådande restriktioner. Informationen kommer dock att ligga kvar - så att det finns möjlighet att hitta inspiration till resor och upplevelser som kan genomföras längre fram. Vi kommer också löpande att skapa nytt innehåll där vi samlar inspiration till sådana aktiviteter som går att genomföras utan att bidra till ökad smittspridning.

Stängda besöksmål och inställda evenemang

Besöksmål, restauranger, sevärdheter och köpcentrum justerar öppettider, corona-anpassar verksamheter och erbjudanden för att minska smittspridning. Ibland innebär det även att man måste stänga helt. De som listas nedan är en del av våra största besöksmål som har ändrade förutsättningar, men kolla alltid upp öppettider m.m. innan ett planerat besök.

Information till dig som är företagare inom besöksnäring

Länktips för dig som är företagare i Eskilstuna inom besöksnäring eller andra intilliggande näringar.