Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Tre personer står bredvid varandra. De tittar in i kameran och ler.

Ny restaurang öppnar i ReTuna Återbruksgalleria

Hållbar mat där exklusiva, överblivna råvaror får en andra chans. Bistro ReTuna öppnar på ReTuna Återbruksgalleria fredagen 30 oktober och utlovar ett nytt hållbart koncept.

Ett hållbart restaurangkoncept där gästen betalar för det hen lägger på tallriken

Frida Krook, med bland annat Marys Café på cv:t, kommer tillsammans med Thomas Becker att ansvara för och driva Bistro Retuna. Måltidsentreprenören Benny Skyttman står bakom konceptet.

- Bistro ReTuna vill bjuda på smakrika och hållbara måltider. Varje dag serveras en härlig lunch, där vi i största mån använder överblivna råvaror som köps in från utvalda leverantörer. På så vis kan vi servera en tallrik med exklusiva råvaror – till ett bra pris. När gästen plockat ihop sin lunch från buffén, vägs tallriken. Gästen betalar endast för det hen tagit, säger Benny Skyttman.

Maten som eventuellt blir över säljs som matlådor via appen Karma.

- Idén till lunchkonceptet kommer från Restaurang K-märkt i Stockholm, som jag har samarbetat med i flera år, fortsätter Benny Skyttman.

Sofia Bystedt är centrumledare för ReTuna Återbruksgalleria och glad över tillskottet.

- Det här är en strålande affärsidé och jag är imponerad av hur de tar tillvara på råvarorna. Bistro ReTuna kommer verkligen att höja besökarnas upplevelse av ReTuna ytterligare ett snäpp, säger hon.

Take-away på Bistro ReTuna

Bistro ReTuna kommer att erbjuda hela sitt sortiment för avhämtning. Den som vill lyxa till det lite inför helgen kan beställa matkassen Helgmys Deluxe - en välkomponerad trerätters måltid som enkelt värms hemma. För lite mer lyx i vardagen kommer Bistro ReTuna även att erbjuda en Vardagslyx-kasse alla vardagar. Ett smidigt sätt att förenkla vardagen för gästen som kommer att kunna njuta av hållbara måltider på hemmaplan.

Frida Krook och Thomas Becker ska driva Bistro ReTuna

Frida Krook har ett gediget intresse för mat och dryck samt flerårig utbildning inom måltids- och dryckeskunskap. Hon har startat och drivit välrenommerade Marys Café utanför Eskilstuna, samt en resort i Filippinerna tillsammans med sin man.

Kocken Thomas Beckers meritlista är lång, han har bland annat drivit Högsjö Wärdshus.

Bistro ReTuna öppnar på ReTuna Återbruksgalleria 30 oktober 2020.