Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

En man och en Kvinna som cyklar på en stig i en höstfärgad skog.

Coronasäkra aktiviteter

År 2020 gjorde coronapandemin intåg i våra liv. Coronasäkra aktiviteter och social distansering blev det nya normala. Vi vill fortsätta att inspirera dig till ett aktivt liv och har samlat tips på trygga upplevelser i Eskilstunatrakten. Stay safe!

Coronasäkra aktiviteter i Eskilstuna

I Eskilstuna finns gott om coronasäkra aktiviteter där det är möjligt att hålla avstånd. I den annorlunda tid vi lever i är det viktigt att inte avstå från det som gör vardagslivet roligt. Inspireras till att hitta godbitarna i Eskilstuna och ställ om aktiviteter istället för att ställa in.

Mysiga ställen för utomhusfika

Även på hösten och vintern är det mysigt att fika utomhus och vi vill ge dig tips på coronasäkra fikautflykter. Nytt för hösten är att Sundbyholms gästhamn öppnar upp för vintercafé med smarrigt hembakat fika. Hur mysigt låter det inte med en promenad i Mälarnatur som avslutas med fikastund i gästhamnen?

Njut av livemusik

Vi är många som längtat efter livemusik under tiden som varit. Några arrangörer har hittat nya vägar för att kunna fortsätta arrangera konserter.

Artister som Thomas Di Leva och Tone Norum förgyller scenen på Saga Salongen i Torshälla under hösten. Konserterna corona-anpassas med 50 livebiljetter till varje föreställning med livestreaming för dig som hellre lyssnar på hemmaplan.

Live på Biografbaren kan du bland andra se artister som Marika Carlsson, Ebbot och Moneybrother. Med 49 livebiljetter till varje föreställning är det lätt att hålla avstånd. Ta tillfället i akt och fortsätt lyssna på livemusik under trygga former.

Ett urval av akterna som du kan se på Biografbaren i höst.

Stadsvandringar i Eskilstuna

Häng med författaren Bengt Lundblad på en spännande deckarvandring i Eskilstuna. Turen är corona-anpassad och tar dig till platser och mijöer i deckarserien Mälarmord. En separat vandring hålls för dig över 70 år.

Är du historiskt intresserad? Då kan du boka guidningar för grupper både till fots och cykel. Antalet deltagare anpassas och turerna hålls utomhus. Musikvandringar på temat Kent är ett annat tips på guidad tur med corona-anpassning i Eskilstuna.

Vill du gå på egen hand? Prova då den nya digitala ljudguidningen i Torshälla. Det enda du behöver är en telefon.

Upptäck Eskilstunas offentliga konst

Den offentliga konsten i Eskilstuna och Torshälla inbjuder till både fysisk aktivitet och kultur. Du kan guida dig fram mellan konstverken helt på egen hand med hjälp av den digitala konstkartan eller en karta i tryckt form.

Orangefärgad träskylt med texten Sörmlandsleden

Fotograf: Mattias Bergström-Björn

Trygga upplevelser i naturen

Hemmajobb och stillasittande gör att vi mer än någonsin behöver vara aktiva. Aktiviteter i naturen är trygga upplevelser som bidrar till välmående. Vandra, cykla eller fiska - här får du tips på hur du kan upptäcka naturen i Eskilstuna.

Take away-mat med utkörning

Allt fler restauranger erbjuder coronasäkra luncher och middagar genom att köra ut sin mat till kunderna. Här listar vi ett urval av matställen med utkörning.

Coronasäkra hotellvistelser

Även hotellen har hittat sätt att corona-anpassa och skapa trygghet för gästerna. För dig som önskar stanna lite längre i Eskilstuna eller vill lyxa till det med hotellboende i din egen stad, finns flera hotell som beskriver hur de jobbar med säkerheten. Allt för att du som gäst ska känna dig trygg.

Andra coronasäkra aktiviteter

Andra utomhusaktiviteter som är corona-anpassade tipsar vi om här.

Och du - glöm inte att tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma vid förkylningssymtom!