Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Bild från Folk och Kultur 2020

Folk & Kultur genomförs digitalt

Folk och Kultur blir ett digitalt konvent. Precis som tidigare år genomförs konventet i Eskilstuna och kommer att sändas härifrån den 10-12 februari 2021.

Folk och Kultur - en viktig mötesplats

– Den regionala kulturen betyder så mycket för Sveriges kulturliv och för människors vardag runt om i landet. Jag ser fram emot att Folk och Kultur blir av även nästa år, om än digitalt. Vi behöver dessa mötesplatser, för tillsammans arbetar vi för att Sverige fortsatt ska vara en kulturnation att räkna med, säger Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister.

– Det kulturpolitiska samtalet är viktigare än någonsin, och jag kan inte nog understryka betydelsen i att kunna möta varandra för dialog och inspiration. Därför är vi glada att kunna presentera Folk och Kultur som ett digitalt konvent 2021. Även i den nya formen hoppas vi på ett brett engagemang och samarbete med alla som är intresserade av att bidra, säger Robert Uitto, styrelseordförande för Kulturlyftet.

Partiledare Annie Lööf deltar vid Folk och Kultur 2021

Partiledare Annie Lööf kommer att delta som talare vid det digitala konventet. Därigenom stärks det breda kultursamtalet och alla deltagare får ta del av en visionär framtidsspaning där Centerpartiet lyfter kulturens betydelse för den regionala samhällsutvecklingen.

”Att delta som talare under Folk och Kultur känns i år extra viktigt. Vi lever mitt i en pandemi som har stora konsekvenser på hela kultursektorn. Kulturen är ett grundfundament i vår liberala demokrati och att den hålls levande i hela landet bidrar till såväl ökad folkhälsa och integration som viktiga relationsbyggen mellan människor. Kulturen gör att vi får verktyg till att bättre förstå oss själva som människor”, kommenterar Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Exakt hur den digitala formen för konventet kommer att se ut arbetas fram nu under hösten och presenteras på Folk och Kulturs webbsida. Detsamma gäller programmets uppbyggnad.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.