Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Sveriges herrlandslag i handboll i en stor kram

FRAMFLYTTAD! Sverige - Montenegro EM-kval i Eskilstuna

Obs! Matchen kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

Under EM-kvalet i handboll möter Sveriges herrlandslag Montenegro i ett dubbelmöte. Den första matchen spelas i Podgorica den 6 januari, och returen spelas 9 januari 2021 i Stiga Sports Arena i Eskilstuna.

Herrlandslagets första hemmamatcher i EM-kvalet spelas i Partille och Eskilstuna

Sveriges två första hemmamatcher i kvalet till EM 2022 kommer att spelas i Partille Arena den 5 november och Stiga Sports Arena i Eskilstuna den 9 januari 2021. Rumänien respektive Montenegro står som motståndare.

Kvalpremiär 5 november i Rumänien

Torsdagen den 5 november tar Sverige emot Rumänien i EM-kvalpremiären, en match som spelas i Partille Arena klockan 19.15. Innan veckan är över väntar sedan bortamatch i Pristina mot Kosovo, söndagen den 8 november.

Det ska bli fantastiskt härligt att äntligen få samla landslaget, både jag och spelarna har nog sett fram emot det efter vårens och sommarens inställda och uppskjutna matcher. Jag vet att spelarna har trivts i Göteborg tidigare och längtar till första matchen i Partille Arena mot ett Rumänien som vi har stor respekt för, säger Glenn Solberg, förbundskapten.

Sverige möter Montenegro i Eskilstuna

EM-kvalet fortsätter sedan i januari, där Sverige under uppladdningen inför avresan till VM i Egypten ska möta Montenegro i ett dubbelmöte. Det första spelas i Podgorica den 6 januari, returen i Stiga Sports Arena i Eskilstuna, där gästernas förbundskapten Zoran Roganovic till vardags leder Eskilstuna Guif i Handbollsligan.

Montenegro är en motståndare som ställa till det för alla landslag i världen, samtidigt kommer de matcherna att ge oss ett bra kvitto på vår form inför VM i Egypten som vi också ser fram emot, säger Solberg.

Handboll i STIGA Sports Arena

Två träningslandskamper har ägt rum i STIGA Sports Arena sedan tidigare. 2018 spelade herrlandslaget mot Kroatien och 2019 mötte damlandslaget Ryssland. Nu stundar landskamp och EM-kval.

Jag ser verkligen fram emot att Eskilstuna återigen står värd för ett stort handbollsevenemang! Handbollslandslaget, Eskilstuna Guif och kommunkoncernen har ett gott samarbete och vi fortsätter vårt långsiktiga arbete för att Eskilstuna ska vara en intressant evenemangsstad, säger Mikael Lönngren, evenemangschef på Destination Eskilstuna.

Information om eventuell biljettförsäljning och publik på matcherna i Partille och Eskilstuna kommer i ett senare skede när nya regler och riktlinjer har klubbats av regeringen.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.