Två kvinnor som spelar discgolf

En aktiv semester

Är du en person som vill ha lite puls under semestern? I så fall har du hittat helt rätt. Vi tipsar om pulshöjande semesteraktiviteter som passar såhär i corona-tider.

En aktiv sommar i Eskilstuna

Lata dagar vid badstranden i all ära, men efter en dag eller två börjar det allt spritta i kroppen. I Eskilstuna finns goda förutsättningar för en aktiv hemester eller semester. Prova Torshällas nya hinderbana, bowla, bada eller varför inte spela golf?

Glöm inte bort att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk eller har symptom.

Parker med plats för lek, träning och gemenskap

Krusgårdsparken i Torshälla har utvecklats mycket de senaste åren. Här finns allt från OCR-bana (en typ av hinderbana) som är riktigt utmanande och rolig, äventyrslekpark och utrymme för strandhäng med vilomöbler och parasoll som ger svalkande skugga. I Långbergsparken, som ligger i stadsdelen Skiftinge, finns bland annat fotbollsplan, basketplan, boulebanor, löparbana och flera lekytor. Båda parkerna har parkourpark och grillplatser. Glöm inte att kolla upp om det råder eldningsförbud innan du grillar!

Cykla nedför, cykla uppför, cykla genom historien och cykla hem igen

I Eskilstuna med omnejd finns det goda förutsättningar för att cykla. Här finns MTB-spår, flera cykelleder med olika svårighetsgrad och cykelguidningar som du kan göra på egen hand eller tillsammans med en guide. Det finns också cykelpaket inklusive boende och mat att välja på.

Kanot, kajak och SUP (Stand Up Paddleboard)

Vattenlek och vattennära naturaktiviteter tackar vi inte nej till en varm sommardag. Packa med picknickkorg, solkräm och flytväst så kör vi!

Vandra, klättra och spring

Bestig Skjulstaberget och avsluta med ett uppfriskande bad, orientera i Vilstaskogen eller promenera Gyllenhielmska leden och avsluta med en rejäl glass i Sundbyholm?

Bowling

Vill du fly den gassande solen, eller ett åskregn? Passa på att leka loss inomhus. På Eskilstuna Bowlingcenter kan du förutom att bowla även spela 5-kamp, shuffleboard, skytte och dart.

Golf, minigolf och discgolf (frisbeegolf)

Varma sommarkvällar och minigolf hör ju ihop! Ungefär som jordgubbar och grädde, eller lukten av myggmedel och solbränd hud. Det är knappt det blir sommar om man inte svurit över en knottrig liten boll.

Äventyrsbanan i Vilsta

Äventyrsbanan i Vilsta är en bokningsbar aktivitet för grupper. Banan sträcker sig över 25 stationer mellan fem och nio meter upp i träden och avslutas med en linbana.

Racketsport

Smash!

Alla ska ha möjlighet till en aktiv fritid - låna fritidsutrustning kostnadsfritt

Via Eskilstuna kommuns Fritidsbank kan du som invånare och besökare låna begagnad sport- och fritidsutrustning utan kostnad i upp till 14 dagar. Det kallar vi HållbarEvolution!

Munktellbadet

Sommar, sol och bad. På Munktellbadet kan du bada, leka och simma året om!