Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Pojke som står på ett berg

Hållbara upplevelser

Vi listar tips på aktiviteter och upplevelser i Eskilstuna som är både lättillgängliga och skonsamma för miljön.

Vill du undvika att ta bilen för minimal miljöpåverkan går alla dessa aktiviteter att ta sig till med lokaltrafik, med cykel eller till fots.

Eskilstuna - en miljösmart stad och landsbygd

I Eskilstuna driver vi miljöarbetet längre än de flesta andra städer och är en förebild internationellt. Vi leder utvecklingen av energieffektiva städer i Europa. Vi kallar det MiljöEvolution.

Visste du att?

  • ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna är världens första galleria i sitt slag. Gallerian lockar besökare från världens alla hörn, och har många studiebesök.
  • Eskilstunas kollektivtrafik är bland de mest miljövänliga i hela Sverige? I slutet av augusti 2017 hade Eskilstuna kommun flest elbussar i hela landet, hela tolv stycken.
  • I Eskilstuna finns ett av världens mest avancerade optiska sopsortering. Färgsortering innebär att Eskilstunaborna sorterar sitt avfall efter material i olikfärgade plastpåsar som sedan kan kastas i samma soptunna.
  • Ekeby våtmark i Eskilstuna är med sina 40 hektar Sveriges största anlagda våtmark. Syftet med våtmarken är att rena avloppsvatten innan det rinner ut i Mälaren. Platsen är ett populärt besöksmål, inte minst bland fågelentusiaster.